AK Parti’li Ünal: Dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz

İktidardaki AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan teklif komisyonlardan geçmiş, TBMM'ye sevk edilmişti. Ünal yaptığı açıklamada; TBMM’nin 1 Temmuz’da tatile gireceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal; internet medyası ve sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören, sansür yasası olarak adlandırılan kanun teklifi ile ilgili “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teklif, AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından hazırlanmış, 26 Mayıs’ta TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

Önce TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüşülen teklife CHP, HDP ve İYİ Partili komisyon üyeleri muhalefet etti. Teklif, 15 Haziran’da TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edildi.

Kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 22 Haziran’da sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri, girişimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi için bu hafta ertelenmiştir” açıklamasını yapmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise yaptığı açıklamada; TBMM’nin 1 Temmuz’da tatile gireceğini söyledi.

Ünal, “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz” dedi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU