Stranger Things'in yaratıcıları eski bölümleri tekrar yayımlanmadan önce gizlice yeniden montajladıklarını açıkladı

Duffer kardeşler, 4. sezondaki bir hatayı daha "George Lucas'lamayı" planladıklarını söylüyor

Noah Schnapp, "Stranger Things"te (Netflix)

Stranger Things'in ortak yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, popüler Netflix dizisinin geçmiş sezonlarından bölümleri izleyicilere duyurmadan montajladıklarını itiraf etti.

Matt Duffer bu ay verdiği bir röportajda, Yıldız Savaşları'nın (Star Wars) yönetmeninin filmlerini vizyona girdikten yıllar sonra montajlama alışkanlığına atıfta bulunarak, "İzleyicilerin bilmediği, bizim George Lucas'ladığımız şeyler var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duffer kardeşler hangi bölümleri değiştirdiklerine dair ayrıntı vermeyi reddetti ama Ross Duffer, Netflix'teki tüm bölümler artık güncellendiği için hayranların fiziki DVD ve Blu-Ray kopyalarını kullanarak farkları arayabileceğine işaret etti.

Yönetmen kardeşler ayrıca, Will'in doğum günü tarihine ilişkin istenmeyen bir senaryo açığını çözmek için son sezondan bir bölümü (4. sezonun ilk bölümü) değiştirme planlarını da açıkladı.

Matt Duffer, Will'in annesinin (Winona Ryder), Will'in doğum gününün 22 Mart olduğunu açıkladığı ikinci sezon bölümünün ekibi tarafından "George Lucas'lanabileceğini" de belirtti. "'Mayıs' Winona'nın ağzına uyabileceği için" Will'in yeni doğum günü 22 Mayıs olabilir.

Duffer dizinin hayranlarının işaret ettiği gafın, karakterler için anlatı bakımından anlam ifade etmediği sonucuna vardı. Variety'ye konuşurken "Bu çok üzücü" dedi.
 

Stranger Things
Will'in doğum günü değişebilir (Netflix)

 

Ama dün bunun hakkında konuşuyorduk ve sanırım bunu George Lucas'layacağız.

Ross Duffer 4. Sezonun mayısta yayımlanan bölümlerinin görsel efektlerinde ikilinin halihazırda bazı değişiklikler yaptığını itiraf etti.

Duffer şöyle konuştu:

Netflix'in... açılış haftasında ve hatta hafta sonunda bile insanlara yama yapmasına izin verdiğini sanmıyorum. Biz de 'Pekala, neden olmasın?' dedik. O da 'Yani, bu bizi geriyor' dedi. Biz de, 'Pekala, belki bu sefer biz deneriz' dedik. Her şey yolunda gitti.

Yönetmen "'George Lucas'ı fiile dönüştürdüğümüz için mutluyum" diye ekledi.

Stranger Things şu anda Netflix'ten izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU