YouTube'da Amerikalı erkeklere Ukraynalı kadınları öneren reklam tepki topladı

"Neyi bekliyorsun? Cesur davran ve senin olanı al"

YouTube henüz reklama ilişkin bir açıklama yapmadı (Reuters)

YouTube, Amerikalı erkeklere Ukraynalı kadınları öneren reklam videosu yayımladı. Bir flört uygulamasını konu alan reklamın mülteci krizine neden olan Rusya - Ukrayna savaşı sırasında yayımlanması dikkat çekti.

ABD merkezli VICE dergisinin internet sitesinde yayımlanan habere göre reklamda, Ukraynalı kadınların "aileye ve geleneksel değerlere saygılı şekilde yetiştirildiği ve yaş farkına önem vermediği" belirtildi.

VICE ekibi çalışanları tarafından görülen reklam videosunda, "Amerikalı erkekler genelde Slav erkeklerden daha az tutkulu ve duygusal" ifadelerine de yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reklamda, kadınların toplumsal ve finansal açıdan daha sorumlu ve azimli olduğu için Amerikalı erkekleri tercih ettiği de söylendi.

Videonun sonunda reklamı seslendiren kadının, "Kulağa müthiş geliyor değil mi? O zaman neyi bekliyorsun? Cesur davran ve senin olanı al" dediği de görülüyor.

Ekip, YouTube'daki reklamın ABD merkezli bir IP adresinden internete bağlanan yeni bir iPad cihazında görüntülendiğini bildirdi.

YouTube kullanıcılarından biri, "Bu gerçek bir hizmet mi yoksa dolandırıcılık mı?" diye yazarken, bir başkası da "Peki Amerikan kadınları Slav erkeklerine ne zaman önerilecek?" diye yorum yaptı.

Öte yandan YouTube, VICE'ın yorum taleplerine yanıt vermezken, reklamın hangi uygulamaya ya da şirkete ait olduğuna dair bilgi paylaşılmadı.
 


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 125. gününde de çatışmalar sürüyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın verilerine göre marttan bu yana ülkeye en az 71 bin Ukraynalı sığınmacı giriş yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, yaz sonunda bu sayının 100 bini bulabileceğini duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler'e göre de savaş nedeniyle en az 12 milyon Ukraynalı yerinden edildi.



Independent Türkçe, VICE, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU