Hayat pahalılığı: "Britanyalıların üçte biri düğün davetlerini reddediyor"

Bir düğüne katılmanın ortalama maliyeti kişi başına 567 sterlin

Britanyalıların neredeyse dörtte biri tüm düğün davetlerine icabet etmenin maliyetini karşılayamıyor (Pixabay)

Yeni bir ankete göre, her 10 kişiden üçü hayat pahalılığı krizi yüzünden bir düğün veya bekarlığa veda partisi davetini reddetti.

Kredi durumu kontrol şirketi Experian'ın araştırması, Britanyalıların bu yıl arkadaş ve aile düğünlerinden tasarruf etmek için tüm gece ayakta kalmak, toplu taşımayla seyahat etmek ve birden fazla etkinlikte aynı kıyafeti giymek gibi yollar bulduğunu ortaya koydu.

Ankete katılan bin Birleşik Krallık (BK) vatandaşı yetişkinden yüzde 24'ü tüm düğün davetlerine icabet etmenin maliyetini karşılayamadığını belirtirken, yüzde 31'i en az bir düğün veya düğün öncesi etkinlik davetini reddettiğini söyledi.

Bulgulara göre, şu anda bir düğüne katılmanın ortalama maliyeti kişi başına 567 sterlinken (yaklaşık 11 bin 500 TL) 116 sterlini (yaklaşık 2 bin 300 TL) genellikle konaklama için harcanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konaklama ödemesi yapmamak için bazıları etkinliklerden sonra tüm gece ayakta kalırken, diğerleri düğüne yalnızca gecelik konaklama gerektirmiyorsa katılacağını söyledi.

Bazı katılımcılar, bir düğüne katılmak için para biriktirmek amacıyla dışarıda yemeyi sınırlamak gibi diğer masrafları azalttıklarını ifade etti.

Konuklar arasında maliyet tasarrufu sağlayan bir diğer popüler seçenekse çifte düğün hediyesi almak yerine bizzat hediye yapmak oldu.

Birçok düğün konuğu, yeni evlilerin yapacağı masrafları anladığını da belirtirken, yüzde 57'lik bir kesim de düğün resepsiyonunda konukların kendi içecekleri ve yiyeceklerinin parasını ödemesinin daha kabul edilebilir hale geldiği konusunda hemfikir.

Dahası yüzde 52'lik bir kesim, toplumun çiftlere bedava içki sunmaları yönünde baskı uyguladığı ve bunun adil olmadığı görüşünde birleşti.

Experian'ın müşteri ilişkileri müdürü James Jones, "Hepimiz arkadaşlarımızın veya ailemizdekilerin evliliğini kutlamayı dört gözle bekliyoruz ancak bu hem konuklar hem de şanslı çift için pahalı bir etkinlik olabilir" dedi:

Yükselen günlük geçim giderlerinin ev bütçeleri üzerindeki baskıyı artırmasıyla, birçok davetli eğlenceye katılmanın maliyetini nasıl karşılayabilecekleri konusunda dikkatli ve bazen yaratıcı şekillerde düşünüyor.

Experian'ın araştırması, düğün konuklarının yüzde 26'sının maliyeti zamana yaymak için kredi kartı kullanmayı planladığını ortaya koydu.

Jones, "Şu açık ki insanlar asla rahatça geri ödeyebileceklerinden daha fazla borç almamaya dikkat etmeli ve herhangi bir borcu nasıl temizleyebilecekleri konusunda net bir mevcut plana sahip olmalı" dedi:

Kredi kartında ödenmemiş bakiyesi olan herkes, yüzde 0 faizli borç transferi kartı gibi daha iyi fırsatları araştırıp onlara geçmeyi de düşünmelidir. Bu, maliyetleri düşürmeyi ve geri ödemeyi hızlandırmayı sağlayabilir.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU