İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için cenaze töreni düzenlendi

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camisi'ndeki cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda siyasi isim de katıldı. Cenazede İsmailağa Cemaati'nin yeni liderinin kim olduğu da ilan edildi

Fotoğraf: AA

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat eden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evinin önünde helallik alınmasının ardından, büyük bir konvoy eşliğinde Fatih Camisi'ne götürüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazı sonrası Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazına geçildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazını oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'li İlhan Kesici, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan,  kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

Erdoğan cenazede yaptığı konuşmada, "İlim, irfan ve hikmet sahibi alimimizi son yolcuğuna uğurluyoruz. Fatih İmam Hatip’te öğrenciyken kendisini dinlerdik. Zaman zaman sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimari olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin farz sünnet bunlardan zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bugün Hakk’a uğurluyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibiyle komşu kılsın" dedi.

İsmailağa cemaatinin yeni lideri cenazede açıklandı

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu cenaze namazında cemaatin yeni liderinin kim olduğunu da açıkladı.

Ahmet Ustaosmanoğlu cemaatin yeni liderinin, babası Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatta iken yerine vekil olarak tayin ettiği Hasan Kılıç olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU