Kartal, yemek için avladığı şahin yavrusunu evlat edindi

Sürpriz evlat edinme olayı yaban hayatı gönüllülerini çok şaşırttı: "Çok güzel"

Kel kartal, yavru kartal ve yavru şahin (GROWL/YouTube)

Kanada'daki doğal hayatı koruma görevlileri, yavru bir şahini yuvasından kaçırırken görüntülenen kel kartalın sonradan küçük kuşu evlat edindiğini söyledi.

Pazartesi günü Kanada'nın CBC Radio One kanalına konuşan yaban hayatı gönüllüsü Pam McCartney, "evlat edinme" olayının bu ay Gabriola Adası'nda yaşandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McCartney, kel kartalın 4 Haziran'da muhtemelen kızıl kuyruklu bir şahinin adadaki yuvasına saldırdığını ve küçük kuşla birlikte uçup gittiğini söyledi.

Kel kartalın yavru şahini akşam yemeği için yemesini bekleyen McCartney, bunun yerine avcı kuşun şahini yuvasına bıraktığına tanık olduğunu söyledi.

Bu olağanüstü an, Britanya Kolumbiyası eyaletinin Vancouver kentinin yaklaşık 55 kilometre batısındaki Gabriola Adası'ndaki doğal yaban hayatı kurtarmayı ve korumayı hedefleyen, kâr amacı gütmeyen kuruluş GROWL'un yaptığı bir canlı yayında yakalandı.

McCartney şöyle konuştu:

Genellikle, örneğin David Attenborough'yu ve onun programlarını izlediğimde gözlerimi kapatabilir veya ileri sarabilirim ama bu, o an canlıydı ve sadece 'Aman Tanrım, aman Tanrım' dedim.

Kuşu sadece bıraktı ve anlarsınız ya, kuş canlandı. Ve yavru kartal 'Ne oluyor anne? Bu ne? Neden hareket ediyor?' der gibiydi.

McCartney, şahin yavrusu ve kartalların tuhaf değilse de küçük bir aile haline gelmeden önce iki yavru kuşun kısa bir süre ayrı oturduğunu söyledi.
 


Montreal'daki McGill Üniversitesi'nden yaban hayatı biyoloğu fahri profesör David Bird, CBC'ye yaptığı açıklamada "mucize" olayın aslında Britanya Kolumbiyası'nda bir ilk olmadığını söyledi ve 2019'daki benzer duruma atıfta bulundu.

Radyo kanalına, "Bu kuş muhtemelen yetişkin kel kartalların avladığı bir kızıl kuyruklu şahin yuvasından geldi" dedi.

Sonra bir bakmışsınız, küçük şahin zıplıyor ve anında yiyecek için yalvarmaya başlıyor. Hayatını kurtaran şey bu oldu.

Bird, "Hayatım boyunca bunu göreceğime inanacağımı sanmazdım" diye itiraf etti.

Bu epey nadir görülen bir şey.

Bird, GROWL kameralarının sadece birkaç yuvayı kayda alabildiğini ve bunun da canlı yayını daha şaşırtıcı hale getirdiğini söyledi.

Kartal-şahin ailesini insan ilişkilerinin karmaşıklığıyla kıyaslayan McCartney, "Bize benziyor" dedi.

Hepimiz geleneksel veya herkesin olmamız gerektiğini düşündüğünün aynısı değiliz; biz farklıyız, güzeliz ve bu çok güzel.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU