Otobüsçüler zorunlu köprü uygulamasının kaldırılmasını istiyor: Yılda 35 bin ton akaryakıt boşa harcanıyor

"İstanbul'un iki yaka arasındaki geçişler günlük 600 ile 700 bin araç. Bizim toplam bin tane arabamız geçecek. Bin tane otobüsün oradaki trafiğe bir etkisi de de yok"

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, İstanbul Büyük Otogarı'ndan günlük çıkan otobüs sayısının 2 bin 500'lerden bin 300'lere gerilediğini belirterek, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin yüzde 50 indirilmesini, biletteki KDV oranın da yüzde 1'e çekilmesini istedi. İstanbul'a giriş çıkışlarda kullanmaya zorlandıkları Yavuz Sultan Selim Köprüsü nedeniyle her yıl 35 bin ton akaryakıtın boşa harcandığını belirten Yıldırım, tüm köprülerden geçmelerine izin verilmesini talep ettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, sektörün içinde bulunduğu zor durumu ve taleplerini ANKA Haber Ajansı'na anlattı.

"Ekonomik nedenlerle hareketlilik azaldı"

Taşımacılık sektörünün 3 yıl süren pandemiden kaynaklı sorunlarla baş etmeye çalışırken bu kez de artan petrol fiyatları nedeniyle karayolu taşımacılığını yapamaz hale geldiğini belirten TOF Başkanı Yıldırım, "Maliyetlerimiz artarken bir taraftan vatandaşın da maliyetleri arttı. Hareketlilik katsayısı son derece düşük. Bayram öncesindeyiz, temmuz ayındayız, okullar kapandı ancak hareketlilik yok. İstanbul Otogarı'nda bugün çıkması gereken araç sayısı 2 bin 500, şu anda bin 300 otobüs çıkıyor. Bu, Türkiye'de insanların ekonomik nedenlerle hareketlerini ne kadar kısıtladığını gösteriyor" dedi.

"Hava ve demiryolu taşımacılığı sübvanse ediliyor"

Vatandaşların yüksek maliyet nedeniyle otomobil yerine şehirlerarası yolculuklarda otobüsü tercih ettiklerini ifade eden Mustafa Yıldırım, buna rağmen geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde yolcu sayısının yarı yarıya bile gelmediğini söyledi.

Hava yollarının otobüslerden ciddi oranda yolcu aldığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

Demiryolları şu anda 150-160 lirayken vatandaş bağırıyor. Halbuki dünyanın hiçbir yerinde 400 kilometrelik mesafeye hızlı trenle 150 TL'ye gidemezsiniz. Fiyatlar 80-90 eurodur. Şu anda uçak ile otobüs biletleri neredeyse birbirine teğet noktada. Bizde de maliyetler artıyor ama hava ve demir yollarının zararını sübvanse eden bir yapı var

"35 bin ton akaryakıtı boşa harcıyoruz"

Devletin en önemli gelir kaynaklarından birinin akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olduğunu, bunun dışında özellikle otoyol ve köprü ücretleri, personel, kira ve vergi giderlerinde de de çok büyük artışlar olduğunu ve kendilerinin sübvanse edilmediklerini söyleyen TOF Başkanı Yıldırım, taleplerini şöyle anlattı:

İstanbul'dan Anadolu istikametine giden bütün otobüslerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanması bir zorunluluk. Gidiş-dönüşte 140 kilometre fazla yol yapıyoruz. 140 kilometrede 40 litre yakıt kullanılıyor. 40 litre yakıtın bugünkü fiyatı bin 200 lira. Ayda 35 bin TL'ye yakın akaryakıt farkı ödüyoruz. Aynı parayı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ödeyelim, 40 litre yakıtın parasını boşa harcamayalım. İthal ettiğimiz akaryakıtın yılda 35 bin tonunu boşa harcıyoruz. Bu, cari açık oluşturuyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir irade koyup bayramdan önce müjde vermesini bekliyoruz ama bugüne kadar bir ses çıkmadı. Defalarca talep edildi

"Tüm köprülerin serbest olması lazım"

Toplu taşıma yaptıkları için geçiş önceliğine sahip olmaları gerektiğini ve bütün köprülerin otobüslere serbest olması gerektiğini kaydeden Yıldırım, "İstanbul'un iki yaka arasındaki geçişler günlük 600 ile 700 bin araç. Bizim toplam bin tane arabamız geçecek. Bin tane otobüsün oradaki trafiğe bir etkisi de de yok" dedi.

"Ulaşım en az ekmek kadar temel ihtiyaç"

Ulaşımın en az ekmek kadar temel ihtiyaç haline geldiğini dile getiren Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Otoyol ve köprülerde yüzde 50 indirim istiyoruz.
  • Daha önce yüzde 8'e düşürülüp tekrar yüzde 18'e çıkarılan otobüs biletindeki KDV'nin yüzde 1'e düşürmesini talep ediyoruz.
  • Ulaşımın, vatandaşın satın alma gücünü aşmayacak şekilde iyileştirmesi gerekiyor
  • Sektördeki haksız ve yıkıcı rekabetin sona erdirilmesi lazım

"Gidiş dolu ama dönüş boş"

Pandemi öncesinde günde 1 milyon yolcu taşıdıklarını ancak şu anda günlük yolcu sayısının 550 binlerde olduğu bilisini paylayan Yıldırım, "Bayramın içi zaten boş. Bayramdan sonra temmuzda, ağustosta dönüşler olacak. Şimdi gidiyoruz ama dönüşte yolcu yok, boş geliyoruz" dedi.

"Sonbahardan itibaren iflaslar bekliyoruz"

Yaşanan ekonomik zorluk nedeniyle insanların hareketliliğinin azaldığını söyleyen Mustafa Yıldırım, "Salgın sürecinin yaralarını sararız, her şey güzel olacak diye beklerken maalesef bu petrol fiyatlarının tırmanmasıyla umutlarımız da suya düştü. Firmalarımız, geçmişten gelen sorunlarını çözmeye çalışırken birdenbire bu durumla karşılaştı. Şu anda vergi ve başkaca borçlarını erteleyen esnaf bunları ödeyemeyecek durumda. Dolayısıyla bu sonbahardan itibaren sektörden çekilmeler ve iflaslar yaşanacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU