HDP'den Nedim Şener hakkında suç duyurusu

Suç duyurusunda Nedim Şener'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi ve tehdit" suçlarını işlediği öne sürüldü

Fotoğraf: AA

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar ve milletvekilleri, 17 Haziran’da Haber Global’de katıldığı programda HDP’liler hakkında "Şeref yoksunu" ifadesini kullanan Hürriyet yazarı Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Şener’in ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi ve tehdit’ suçlarını işlediği savunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suç duyurusunda şunlar kaydedildi: 

Şüphelinin ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan sözleri müvekkillerde olduğu gibi toplumun büyük bir kesiminde ve özellikle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) oy veren ve vermeyi düşünen herkeste büyük bir infial yaratmış, rencide etmiştir.

Şener’in konuşmasının bir bütün olarak nefret ve ayrımcılık, aşağılama, tehdit, hakaret, siyasi tercihleri ve düşünceleri nedeniyle seçmenin kınanması gibi birçok suçu içerdiği öne sürüldü.

Şener: PKK sözcüleri cevapsız kalmayacak

Nedim Şener ise Twitter hesabından  HDP'yi etiketleyerek yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Doğu ve Güneydoğu’da sivil Kürtleri katleden PKK terör örgütünün TBMM’deki sözcüleri HDP’lilerin suç duyurusu bana ancak gurur verir. TBMM’de 'vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü' üzerine ettiği şeref yeminini tutmayan bölücü PKK sözcüleri cevapsız kalmayacak.

Şener daha sonra ilk paylaşımını silerek "sivil Kürtler" ifadesini değiştirdi. Şener ikinci paylaşımında "Doğu ve Güneydoğu’da Kürtleri de katleden PKK terör örgütünün TBMM’deki sözcüleri HDP’lilerin suç duyurusu bana ancak gurur verir" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU