Rus şakacılar Zelenski taklidiyle Harry Potter yazarı Rowling'i kandırdı

"Harry Potter'ın alnındaki iz 'Z' harfine benziyor, kaldırır mısın?"

ABD'deki bir Katolik okulu, gerçek büyüler içerdiği gerekçesiyle 2019'da Harry Potter'ın okul kütüphanesinden kaldırılmasına karar vermişti (Reuters)

Rus şakacılar, Harry Potter serisinin yazarı Joanne Kathleen Rowling'i Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski taklidi yaparak kandırdı.

Blog yazarları Vladimir Kuznetsov and Alexei Stoliarov, Britanyalı yazara şaka yaptıkları videoyu perşembe günü düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda gösterdi.

Vovan ve Lexus mahlaslarıyla da tanınan blog yazarları, savaş nedeniyle Rusya'ya karşı takındığı tavırla ilgili Rowling'le konuştuklarını söyledi.

Blog yazarları, açıklamalarında "Rowling'i aradık ve onunla Rusya'ya sergilediği iptal kültürü tutumunu ve tavrını konuştuk" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şakacılar, Rowling'in Rusya'ya hem kültürel hem de ekonomik baskı uygulanması taraftarı olduğunu ve Kremlin'e yaptırımların sertleştirilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Vovan ve Lexus, Britanyalı yazarın 2005'te kurduğu hayır kurumu Lumos üzerinden Ukraynalı sığınmacılara destek için para topladığını belirttiğini de ifade etti.

Bunun üzerine blog yazarları, Zelenski'nin ağzından konuşmaya devam ederek "Lumos'un topladığı parayı nereye gönderiyorsun? Aslında istediğimiz şeyler modern silahlar. Rus güçlerini yok etmek için paranla daha fazla silah ve füze satın almak istiyoruz. Umarım hepiniz buna katılırsınız" dedi.

Şakacıların anlattığına göre Rowling ise "Bu parayla çocuklara destek sağlamaya devam edeceğiz. Öte yandan Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu tüm silahlara sahip olmasını istiyorum" diye konuştu.

Blog yazarları, yine Zelenski rolüne devam ederek Rowling'e Harry Potter'ın alnındaki izin, Kremlin taraftarlarının savaşta kullandığı Z sembolüne benzediğini söyleyerek bunu kaldırmasını rica etti. Rowling'in ise "Bunu düşüneceğim" dediği bildirildi.

Kuznetsov ve Stoliarov, 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları telefon şakasıyla da gündeme gelmişti. Blog yazarları, dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko kılığına girerek Erdoğan'la konuştuklarını iddia ederken, Ankara ise görüşmenin gerçek olmadığını savunmuştu.



Independent Türkçe, Wio News, TASS, RT

DAHA FAZLA HABER OKU