Akif Beki: Cinsiyetimizi kurtarma seçimi

"Uzaydaki milli çıkarlarımızı koruma sözü bile aç karna, bu korkutma safsatalarından daha etkili olabilir. Benden söylemesi"

Fotoğraf: AA arşivi.

Karar yazarı Akif Beki, isim vermeden “Biz cinsiyetsizleştirilecekmişiz, LGBT olacakmışız” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısının “Cinsiyetimizi kurtarma seçimi” başlıklı kısmında “korkutma safsatası” olarak nitelendirdiği Soylu’un ifadeleri için şunları yazdı:

AK Parti'nin aslında kötü yönetmediği, ekonomiyi çok şahane yöneteceği ama Hans'la George öcülerinin izin vermediği propagandası mesela... Tutar mı? Karın doyurursa tutar, yeter ki doyursun.

Ekonomi bozuk diye AK Parti seçimi kaybeder de iktidardan giderse, öcülerin geleceği... Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının, iktidarın başına örülmüş bir öcü komplosu olduğu mesela... Karnı tok, sırtı pekse seçmen, iktidarın yine çok mağdur edildiğine inanır. Niye inanmasın!

ABD ekonomisi çöküşte. AB ise yemek pişirecek gaza bile muhtaç. Ama ikisi bir olup talimat vermiş. Açlıktan nefeslerinin koktuğuna bakmadan bizi LGBT yapacak, cinsiyetsizleştireceklermiş. İblislerin, iktidarı devirme planı buymuş.

Ve bizi cinsiyetimizden etmelerinin önündeki tek engel, AK Parti iktidarı. Kurtarsa o kurtarırmış. Bu tehlike karşısında bir kurtarıcıya, dört elle sarılmaz mı seçmen! Gerçi 'Cumhuriyet saldırı altında, tehlikenin farkında mısınız' kampanyası, AK Parti'ye karşı tutmamıştı.

Fakat... 'Erkekliğimizle kadınlığımız saldırı altında. Dış güçler, elde hacamat baltasıyla aziz milletimizi kısırlaştırıp tarihten silmeyi kafaya koymuş, Altılı Masa da işbirlikçi, cinsiyetimiz tehlikede' kampanyası, bakarsınız tutar. Yeter ki... Enflasyonla savaşta can derdine düşmüş Hans'la George'un, açlıkla boğuşurken bizim cinsiyetimizle uğraşacak gücü nereden bulabildiği açıklansın.

Birbirini çürüten her iki senaryo da aynı tezgahlarda, iktidar çığırtkanlarınca satılıyor çünkü. Tehlike gerçekçi gelmezse, ondan çıkarılan mağduriyet ve kurtarıcı rolü de halka, sahte görünmez mi? Uzaydaki milli çıkarlarımızı koruma sözü bile aç karna, bu korkutma safsatalarından daha etkili olabilir. Benden söylemesi.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU