Elon Musk, TikTok'un "medeniyeti yok edip etmediğini" sorguladı

Tesla patronu, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecinde

Musk daha önce Çinli işçileri övmüş ve Amerikalıların işten kaçtığını savunmuştu (AFP)

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecine devam ederken, TikTok veya sosyal medya platformlarının "medeniyeti yok edip etmediğini" sorguladı.

Milyarder, Çinli ana firma Bytedance çalışanlarının ABD'li kullanıcıların özel verilerine eriştiği yönündeki bir haberin ardından popüler video paylaşım uygulamasını eleştirdi.

Musk, "TikTok medeniyeti yok mu ediyor? Bazıları öyle düşünüyor" diye tweet attı.

Ya da belki de genel olarak sosyal medya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok'un Çin'e ait olması, uygulamanın ABD'de mercek altına alınmasına neden olmuştu. Eski Başkan Donald Trump da 2020'de uygulamayı yasaklamaya çalışan bir kararname imzalamıştı. Joe Biden, Beyaz Saray'a girdikten sonra kararnameyi geri çekmişti.

Aynı zamanda dünyanın en zengin insanı olan Tesla patronu, Twitter'ı devralma teklifini nisanda San Francisco merkezli şirketin yönetim kuruluna kabul ettirmişti.

Platforma henüz sahip olmamasına rağmen Musk, çalışanlardan gelen soruları yanıtlamak ve şirkete dair vizyonunu ortaya koymak için perşembe günü herkesin katılımıyla düzenlenen bir toplantıya katıldı.

 


Insider'ın haberine göre Musk'ın toplantı sırasında çalışanlara TikTok'taki bazı videoları "saldırgan" bulduğunu ama uygulamanın "sıkılmamanızı garantileme açısından harika bir iş çıkardığını" söylediği bildirildi.

Gazetenin elde ettiği bir toplantı kaydına göre Musk, "Yani, sadece ADD (dikkat eksikliği bozukluğu) gibi hissettiriyor" dedi.

Ama ileri seviye gibi.

Musk ayrıca, Twitter'ın daha başarılı olmak istiyorsa bir milyar kullanıcıyı hedeflemesi gerektiğini ve kendisine 1,2 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in WeChat uygulamasını model alması gerektiğini söyledi.

Musk toplantıdaki konuşmasında, "Çin'de aslında WeChat'te yaşıyorsunuz... Twitter'la bunu yeniden yaratabilirsek büyük bir başarı elde ederiz" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU