Super Mario'nun yapımcısı, karakterin İtalyanları rahatsız etmeyeceğini söyledi

Illumination'ın kurucusu yapımcı Chris Meledandri "Bence sorun yaşamayacağız. Özellikle de (Pratt) bu kadar güçlü bir performans sergilediği için" diyor

(AP)

Oyuncu Chris Pratt'in gelecek sene vizyona girecek "Super Mario" filminde Mario'yu seslendirmesine dair şüphe hissediyorsanız, filmin yapımcısının bir mesajı var:

Hiçbir sorun olmayacak!

Illumination'ın kurucusu ve CEO'su Chris Meledandri, pazartesi Variety'de yayımlanan röportajda Pratt'in Mario'yu seslendirecek olmasıyla ilgili tereddütleri dile getiren eleştirmenleri bir kez daha geri püskürttü. İtalyan kökeni ve aksanıyla bilinen karakteri canlandırmak için İtalyan olmayan Pratt'in seçilmesi endişelere sebep olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meledandri, "Chris kadroya dahil edildi çünkü Mario olarak harika bir performans sergileyebileceğini düşündük. Ve şimdi yaklaşık 15 kayıt seansının ve filmin dörtte üçünün tamamlanmasının ardından burada oturup Chris'in Mario performansını beğendiğimi söylüyorum" dedi.

Hatta kendisi de İtalyan olduğu için Meledandri, görünüşe göre Pratt'in performansının İtalyanları veya İtalyan-Amerikalıları rahatsız edip etmeyeceğini doğru bir şekilde değerlendirebileceğini düşünüyor.

Meledandri "Bence sorun yaşamayacağız. Özellikle (Pratt) bu kadar güçlü bir performans sergilediği için" diye vurguladı.

Eylül 2021'de Pratt'in Mario için seçildiğinin duyurulması, orijinal Nintendo karakterinin hayranlarının bu seçimden hoşnut olmadıklarını ifade etmelerine yol açmıştı.
 


Haftalar sonra Meledandri, Pratt'i çeşitli yollarla savunmak için bir mücadeleye girmişti. İlk olarak, Mario'nun ikonik aksanının filmde birebir uyarlanmayacağını fakat "[Pratt'in] Mario'da bizim için yaptığı seslendirmenin olağanüstü olduğunu" belirtmişti.

Pratt İtalyan olmasa da, "Luigi'yi oynayan Charlie Day aslında İtalyan kökenli. Yani, bu da bizim selam verişimiz" diye eklemişti.

Doğal olarak bu sözler film hakkındaki eleştirileri azaltmaya pek yaramadı ve aralarında şu sorunun da olduğu akıllardaki soruların sesini yükseltti:

Pratt, Mario'yu... basbayağı kendi sesiyle mi seslendirecek?

Meledandri kendi adına konuşabilir ama İtalyanlar Pratt'in Mario'yu canlandırmasından memnun kalacak mı? Bu henüz belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU