İstanbul'da 4 liraya satılan ekmek yarından itibaren 5 liraya satılacak

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Fırıncılar, bu zamları 14 bin TL'lik cezai yaptırımı göze alarak yapıyor" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul'da, 4 liradan satılması bile henüz resmi onay almayan 210 gram ekmek, yarından itibaren 5 lira olacak. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, resmi olmayan zam kararına ilişkin, "Girdi maliyetlerimiz son bir yılda çok arttı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fırınlara uygun fiyatla ekmeklik un satışı yapmaya devam etmezse ekmeğin fiyatı 7 TL'ye kadar çıkabilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'da 210 gram ekmek, yarından itibaren 5 TL'ye satılacak. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, resmi olmayan zam kararını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

"Bazı kalemlerde artış yüzde 300'ü geçti"

Esnaf olarak, fahiş fiyata ekmek satmak istemediklerini belirten Çetin, "Ancak son bir yılda elektrik, doğal gaz, su, işçi maaşları, yani girdi maliyetlerimiz çok arttı. Bazı kalemlerdeki artış yüzde 300'ü geçti" dedi.

"Fırıncılar cezay göze aldı"

TMO desteğini tüm fırınların alamadığını bu nedenle de zarar etmemek için ekmeği şu an en az 5 TL'den satmak zorunda olduklarını kaydeden Erdoğan Çetin, "Fırıncılar, bu zamları 14 bin TL'lik cezai yaptırımı göze alarak yapıyor. TMO fırınlara uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapmaya devam etmezse ekmeğin fiyatı 7 TL'ye kadar çıkabilir" diye konuştu.

"Bazı fırınlar ekmeği dağıtamıyor"

Artan maliyetler nedeniyle bazı fırınların çalıştıracak personel bulamadığını belirten Çetin, şöyle konuştu:

Ekmeğin fiyatını esnaf yükseltmek istemez zaten, mevcut durumda da satış zor. Zamlandığı zaman satış yapmak daha da zor olacak. Geçen yıl, dağıtıma çıkan araçların kullandığı mazot 6-7 TL'den satılıyordu. Şimdi o da 30 TL oldu. Bazı fırınlar ekmeği dağıtamıyor bile

210 gram ekmeğin 4 liraya çıkmasını onaylayan resmi tarifenin temmuz ayında çıkması ile 250 gram ekmeğin 5 TL''den satılmasının resmi olarak da mümkün olacağını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Fırıncı, ekmeğe zam talep ediyor. Bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artıyor ve bizim talep ettiğimiz fiyat düşük kalıyor. Geçen sene 130 liraya aldığımız unun fiyatı bu yıl 550 liraya çıktı" dedi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU