Elon Musk 258 milyar dolarlık davaya rağmen Dogecoin'e desteğini sürdürüyor

Teknoloji milyarderi, Dogecoin'in potansiyelinin Bitcoin'den daha yüksek olduğunu savunuyor

Dogecoin, 1,05 TL'den işlem görüyor (Reuters)

Elon Musk, hakkında açılan 258 milyar dolarlık Dogecoin davasına rağmen kripto para birimine inancını sürdürüyor.

Tesla ve SpaceX CEO'su dün attığı tweet'te "Dogecoin'i destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.
 


Keith Johnson adlı Dogecoin yatırımcısı, Musk ve şirketleri Tesla ile SpaceX'i Dogecoin'in fiyatını yükseltmek için yasadışı bir şantaj girişiminin parçası olmakla suçlamıştı. Johnson New York Güney Bölge Mahkemesi'ne perşembe sunduğu şikayette, "Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin'in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson zararına karşılık 258 milyar dolarlık tazminat talep etmişti.

Kripto para birimine desteğini yineleyen Musk, "O zaman satın almaya devam et" şeklinde gelen yoruma "Edeceğim" cevabını verdi.

Dogecoin'in kurucusu Billy Markus da Musk'a şöyle yazdı:

Bence haklı olan sebeplerle kripto para birimini desteklerken samimiydin. Dogecoin'i eğlenceli buluyorsun, hiciv ve ironiyi takdir ediyorsun. Para birimi olarak potansiyeli olduğunu düşünüyorsun. Şirketlerin Dogecoin'i kabul ederek daha fazla fayda sağlıyor.

Bir internet miminden doğan köpek temalı Dogecoin, 2013'te oluşturuldu. Musk da "halkın kriptosu" dediği bu paraya verdiği destekle biliniyor. Teknoloji milyarderi, Aralık 2021'de yayımlanan bir konuşmasında Dogecoin'in potansiyelinin Bitcoin'den daha yüksek olduğunu söylemişti. Musk, Dogecoin'in işlemler konusunda daha iyi olduğunu savunmuştu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın halihazırda bazı ürünlerinde Dogecoin'le ödeme yapılabiliyor. Musk, Dogecoin'in SpaceX ürünlerinde de yakında kullanacağını geçen ay açıklamıştı.

Tesla ve SpaceX envanterinde kıyafet, bardak ve çanta gibi pek çok ürün barındırıyor.

 

Independent Türkçe, Cointelegraph, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU