Kripto paranın daha da çökeceği endişesi sürerken Bitcoin, önemli bir dönüm noktasına doğru ilerliyor

Bitcoin 19 Haziran itibarıyla 19 bin 700 dolar civarında seyrediyor (Unsplash)

Bitcoin fiyatı, 20 bin dolar seviyesine kadar düştü. Bu, kripto paranın devam eden çöküşünde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Ayrıca Bitcoin'in 2020'den beri en düşük değerinde olduğu anlamına geliyor. Bitcoin şu anda birçok analistin hassasiyetin sarmal olarak artmaya devam edebileceği endişesini dile getirdiği noktada.

Bitcoin'deki son düşüş, son 24 saatte değerinin yüzde 9'unu silerek kripto para birimini 19 bin doların altına çekti. Son 7 gün içinde Bitcoin, fiyatının üçte birini kaybetmiş oldu. Kripto para 2021 sonlarında mevcut fiyatının üç katından fazlasında işlem görüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Bitcoin düşüşten mustarip tek kripto para birimi değil; gün içinde tüm piyasa yüzde 7'den fazla düşüş yaşadı. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise daha da düştü: Son bir günde yüzde 9 düşen Ethereum, geçen hafta yüzde 40 değer kaybetti.

Düşüş kısmen iki büyük kripto para birimi projesinin başarısızlığından kaynaklandı: Terra Luna ve Celsius. Her ikisinin de dijital finansın istikrarını artırmanın önemli yolları olması amaçlanıyordu ancak teknolojiye olan güveni zayıflattılar.

Ancak kripto piyasaları, enflasyon ve ekonomik büyüme endişeleriyle geleneksel finansal piyasaları sarsan aynı belirsizlik nedeniyle de düşüyor.

Bitcoin fiyatı en son 20 bin doları geçtiğinde, pandeminin bir sonucu olarak ortaya çıkan, kripto para birimlerine ve günlük işlemlere yönelik yoğun ilginin etkisiyle Kasım 2020'de yükselişe geçmişti.

Şimdi Bitcoin geri dönüş yolunda ve kripto parayla ilgili duyarlılık önemli ölçüde değişti. En son düşüş, haftalar boyunca düşen fiyatların, dijital paranın istikrarına ilişkin yeni endişelerin, teknoloji endüstrisine dair kötü duyguların ve diğer meselelerin ardından geldi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU