Kılıçdaroğlu: Kararlıyım, hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz

İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir değişime ve yeni bir dönüşüme ihtiyacımız var. Düşünmeye ihtiyacımız var. Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyup, bizden daha zor durumda olan aileleri düşünerek oyumuzu kullanmak zorundayız" dedi

Fotoğraf: ANKA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 5 bin 250 işçiye yüzde 35-40 zam sağlayacak toplu iş sözleşmesi CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıdaroğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu anda Türkiye’de, izlenen ekonomi politikası ile 85 milyon insan bir avuç oligarka, saray beslemesine çalışıyor. Nasıl oluyor da 85 milyon insan, bir avuç kişiye çalışıyor? Asıl üzerinde durmamız gereken noktalardan birisi o. Her biriniz vergi ödüyorsunuz. Açlık sınırının altında gelir elde ediyor, aylık alıyor; yüz binler. TÜİK’in önüne giderken, sadece işçinin hakkını savunmak için gitmedim; işçinin hakkını savunmak için, memurun hakkını savunmak için, emeklinin hakkını savunmak için, dul ve yetimin hakkını savunmak için" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bütün gerçekleri biliyoruz. Ama sorunu çözeceğiz. Kararlıyım. Ne yaparlarsa yapsınlar. Hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar. Hangi tazminat davalarını açarlarsa açsınlar. Hangi şiddete başvururlarsa başvursunlar, asla hak aramak için yolumuzdan dönmeyeceğiz, asla.

Sadece isteğim; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyup oy kullanacaksınız. Sizin gibi milyonlar var. Yüz binler var. Ve düşündüğünüzden daha büyük bir işsizler ordusu var. Evde baba ile oğul yüz yüze bakamıyorlar. Baba işsiz, oğul işsiz. Böyle bir tabloyu asla kabul etmiyoruz. Böyle bir tabloyu asla hak etmiyoruz.

Yeni bir değişime ve yeni bir dönüşüme ihtiyacımız var. Düşünmeye ihtiyacımız var. Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyup, bizden daha zor durumda olan aileleri düşünerek oyumuzu kullanmak zorundayız. O çerçevede hareket etmek zorundayız.

Kılıçdaroğlu, "üye katılım" töreninde konuştu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de "CHP Üye Katılım Töreni"ne katıldı. Kürsüde partililere seslenen Kılıçdaroğlu, adalet vurgusu yaptı.

Bürokratlara yaptığı çağrıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bürokratlara bir çağrı yaptım; yanlışın altına imza atmayın, kul hakkı yiyenlerden taraf olmayın, adaleti savunun, yasalara uygun davrandığınız sürece sizin yanınızda olacağız diye. Hiç kimsenin endişelenmemesi gerektiğini söyledim, ‘yeter ki adaletli olun, doğru olun, yasalara uyun.’ Dolayısıyla aramızda olan 17 imam kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlardan tek bir şey istiyorum; kul hakkı yiyenlerden taraf olanlardan uzak dursunlar. Tek isteğim o. Biz adaleti, beraberliği, birlikte olmayı, kadın erkek eşitliğini savunuyoruz. Beraber olursak, birlikte olursak güçlü olacağız" dedi.

CHP’ye katılmanın yeni sorumluluklar üstenmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. Partisini bilecek, halkı bilecek, halkın sorunlarını bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini büyük bir sabır, dikkat ve bilgiyle karşısındakine aktaracak. Dolayısıyla CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. 

CHP’ye katılın dedim. Bize katılın. Adaleti savunuyorsanız bize katılın. İşsizliğe, yoksulluğa karşıysanız bize katılın. Birileri hakkı, hukuku ihlal ediyor, haramla besleniyor, helal lokma yemek istiyorsanız bize katılın, birlikte mücadele edelim. Alın terine değer vermek istiyorsanız, alın terinden, çiftçiden, üreticiden yanaysanız bize katılın, birlikte mücadele edeceğiz.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU