Erdoğan'dan öğrencilere tavsiye: Günlerinizi sadece bilgisayar ile ziyan etmeyin, sanat ya da sporla ilgilenin

Erdoğan, tüm bütçelerde aslan payını eğitim-öğretime tahsis ettiklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen karne dağıtım programında konuştu.

"Her eğitim-öğretim yılı sonunda zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesiller yetiştiğini görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız güçleniyor. Yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak" dedi.

Erdoğan, tüm bütçelerde aslan payını eğitim-öğretime tahsis ettiklerini belirterek, "81 vilayetimizde çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Yurtlarıyla, pansiyonlarıyla, kütüphaneleriyle ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik. Maddi durumu sınırlı ailelere verdiğimiz desteklerle, çocuklarını okula göndermelerini teşvik ettik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Şayet, eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, derslik sayımızı 343 binden 611 bine yükseltmeseydik, öğretmen kadromuzu 730 bin atamayla güçlendirmeseydik, 2002'den beri gereken önceliği vermeseydik biz de salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla karşılaşırdık.

Son 20 yılda tüm bunları ve pek çok adımı atarak eğitimde kesinti yaşanmasının önüne geçtik. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmasına rağmen, kalitede en çok artış sağlayan ülkeyiz. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşlarımızın sırtındaki yükü kaldırdık.

Erdoğan'dan çocuklara tavsiye

Öğrencilerin bugünden itibaren 3 ay sürecek uzun bir tatil dönemine başladığını hatırlatan Erdoğan, "Tatil dinlenmek, oyun oynamak, keyifli vakit geçirmek demektir. Tatilin sevincini yaşarken kitaptan, okumaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Günlerinizi sadece bilgisayarla, tabletle ziyan etmeyin. O bağımlılık da tehlikeli. Bir sanatla ya da sporla ilgilenin" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU