TCMB'nin net uluslararası rezervleri geçen hafta 2,37 milyar dolar düşüşle 20 yılın dip seviyelerine yaklaştı

Son sekiz haftanın yedisinde gerileyen net uluslararası rezervler 8,15 milyar dolara kadar indi

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı / Kolaj: Independent Türkçe

Merkez Bankası'nın (TCMB) net uluslararası rezervleri geçen hafta 2,37 milyar dolar düşüşle en son Ocak ayı ortasında gördüğü 20 yılın en düşük seviyelerine yaklaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TCMB tarafından yayımlanan haftalık verilere göre son sekiz haftanın yedisinde gerileyen net uluslararası rezervler 8,15 milyar dolara indi.

Ocak ayında dip seviyeyi görmüştü

TCMB'nin net uluslararası rezervleri, döviz piyasasına müdahaleler ve BOTAŞ başta olmak üzere KİT'lere yaptığı döviz satışları ile ocak ortasında 20 yılın en düşük seviyesi olan 7,55 milyar dolara inmişti.

Rezervler daha sonra ihracatçıların döviz gelirlerinin bir kısmının TCMB'ye satışı ve KKM gibi adımlarla sınırlı toparlanmış olsa da, 15 Nisan'dan bu yana geçen sekiz haftanın yedisinde gerileyerek yaklaşık 11 milyar dolar düşüş kaydetti.

Altın rezervi arttı

Söz konusu dönemde altın rezervleri, 445 milyon dolar artışla 41 milyar 280 milyon dolardan 41 milyar 725 milyon dolara çıktı.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 10 Haziran haftasında bir önceki haftaya kıyasla 228 milyon dolar azalarak 102 milyar 741 milyon dolardan 102 milyar 513 milyon dolara indi.

 

Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU