Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki: Akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ı eleştiren Erdoğan, "Dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın, kalfa bile olamadın. Önce haddini bil" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Konuşmamın hemen başında tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum" diyen Erdoğan, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Yüksek lisans, lisans, doktora seviyesinde ve okulu bırakmış zorunda kalan öğrencilere belirli şartlarda okullara dönüş yolunu açıyor" ifadelerini kullandı.

"Millet bunların eskisinden ne hayır gördü ki yenisinden hayır beklesin"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında, "Genç muhafazakâr  kadın sevgili evladım sevgili kardeşim  yarın sana bambaşka yasaklar getirecekler. Birlikte dur dememiz lazım. Bize katılın. Birlik olalım. CHP eski CHP değildir. CHP özgürlükçüdür. Siz de eski siz değilsiniz. Artık aynı özgürlüklere inanıyor aynı değerleri savunuyoruz" demişti.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun sözkonusu ifadelerini eleştiren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu 'CHP eski CHP değil' diyor. Millet bunların eskisinden ne hayır gördü ki yenisinden hayır beklesin. Kendi içlerindeki Rum, Yunan, FETÖ sevdalısı beşinci kol elemanlarını temizlesinler" dedi.

TÜSİAD'a tepki: İktidarın kapısını hiç çalmayın

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ı eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

NATO konusunda İsveç ve Finlandiya net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştirmeyeceğiz. Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın, kalfa bile olamadın. Önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Biz İsveç, Finlandiya neden bunlara tavır alıyoruz. Sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız. Ey TÜSİAD, siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bunu bilesiniz. Almanya'da caddelerde terör örgütleri yürüyüşler yapıyorlar. Sizden önce gelen ağa babalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum siz de aynı kafadasınız. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. Bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır. 

"Ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla"

Erdoğan, konuşmasında "6'lı masa"yı da eleştirdi. "Bir masa kurmuşlar ama buradan çıkan hiçbir siyaset, karar, irade mevcut değil" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Güya seçim tarihi belli olsa adayları hazır. Ama tarihi zaten belli olan seçimler için ortada aday yok. Adayını nasıl belirleyeceksiniz diye sorulduğunda önce oturma sırasında anlaşabilirsek biraraya geleceğiz diyorlar. Uzun aday listesi çıkaracak, her adayın artı ve eskilerini tespit edeceğiz diyorlar. İrtibat halinde olduğu yabancı büyükelçilere soracak, onların kararını, icazetini bekleyeceğiz diyorlar. Bu süreç içinde seçimi kaçırmazsak milletimizin huzuruna bir adayla çıkacağız diyorlar. 

Neymiş şayet adaylarını bugünden ilan ederlerse bir sene içinde o isim yıpranabilirmiş. Bu nasıl aday ki millet tanıdıkça ondan soğuyor. Zaman geçtikçe irtibat ve zemin kaybediyor. Bu nasıl aday ki siyaset sahnesinde kaldıkça foyası dökülüyor. Bunun adı siyasi hokkabazlıktır, milleti kandırma gayretidir. Bunlar defolu ürün satan gözü açık tüccar misali el çabukluğu ile adaylarını sandıktan çıkarma peşindeler. Biz ise CHP'yi ve 6'lı masayı bu cendereden kurtarmaya çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu'na tekrar söylüyorum, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. 

"Süratle dokunulmazlığı kaldırılmalı"

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in Kadıköy'deki bir eylemde polise yumruk atmasını da hatırlatan Erdoğan, "Bu kadının dosyası çok kabarık. 60 küsür dosyada suç rayihası var. Kendisinden bu ihanetinin bedelinin hukuk önünde sorulmasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırılıp, bu türlerinin bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını AK Parti olarak bizler ortaya koyuyoruz. Meclis'in de üstüne düşeni yapacağına inanıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU