İsrailliler seyahat uyarılarına rağmen Türkiye'ye gelmeye devam ediyor

İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarını İran'ın saldırılar düzenlemesi ihtimaline karşı ülkelerine dönmeye çağırırken, Türkiye'ye gelen turistler ise, uyarıları görmezden geliyor

İsrailli Walla haber sitesine göre, pazartesi günü Türkiye'ye yaklaşık 3 bin 759 İsrailliyi taşıyan 21 uçuş gerçekleşti / Fotoğraf: Pipa News

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın İstanbul'da İsraillilere suikast düzenlemesinin son anda engellendiğini belirtmişti. Lapid, Türkiye'deki İsraillilerin ülkeyi terk etmesini ve seyahat planlarını iptal etmesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lapid, "İstanbul'daysanız bir an önce İsrail'e dönün. İstanbul'a bir seyahat planladıysanız iptal edin. Hiçbir tatil hayatınızı riske atmaya değmez" dedi.

İsrailli Walla haber sitesine göre, pazartesi günü Türkiye'ye yaklaşık 3 bin 759 İsrailliyi taşıyan 21 uçuş gerçekleşti. İsrailli yetkililer, havaalanında kaldıkları sürece İsraillilerin İstanbul'da aktarmalı bir uçağa binmelerinin hala güvenli olduğunu belirttiler.

Halihazırda Türkiye'de bulunan İsrailliler medyaya kendilerini güvende hissettiklerini ve tatilleri bitmeden ülkeden ayrılmayı düşünmediklerini ifade ettiler.

"İsrail de tehlikeli"

İstanbul'da bulunan İsrailli turistler Kanal 13'e verdikleri demeçte, "Biz peygamber değiliz, her şey olabilir. İsrail de tehlikeli" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İsrail'in kendi vatandaşları için yayımladığı Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı hakkında isim vermeden açıklama yaptı. "Gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir" denildi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU