Can Ataklı: İspark çalışanları çok mutsuz

"İşçiler verilen söz gereği zannetmişler ki şubat ayındaki maaşlarına yüzde 54 zam yapılacak. Oysa İspark Genel Müdürlüğü zammı aralık ayı maaşlarına göre, yani asgari ücrete henüz zam yapılmadan alınan maaşların üzerine yapmış"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İspark’ta çalışan kişilerin “zam konusunda kandırıldıklarına” dair ifadelerini köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında ismini paylaşmadığı bir İspark çalışanı ile yaptığı konuşmaya yer verdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Geçenlerde İspark’ın işlettiği bir otoparka arabamı bıraktım. Çıkışta görevliler tanıyınca “Aman Can Abi, ne olur bir iki dakikanı bize ayır” dediler. “Hayrola ne oldu?” diye sordum. “Sorma abi derdimiz büyük” dediler. Mecburen arabayı tekrar park edip yanlarına gittim.

“Haydi anlatın bakalım” dedim. Biri “Bizi kandırdılar abi” dedi önce. Sonra diğeri atıldı “Verdikleri sözü tutmadılar, bizi mağdur ettiler.” Sorun şu, şubat ayında Büyükşehir İspark çalışanlarına yüzde 54 zam yapılacağını açıklamış. Tabii herkes çok sevinmiş. “Ne oldu zam yapılmadı mı?” diye sordum. “Yapıldı abi” dediler “Ama bize öyle bir kazık attılar ki sormayın.”

İşçiler verilen söz gereği zannetmişler ki şubat ayındaki maaşlarına yüzde 54 zam yapılacak. Oysa İspark Genel Müdürlüğü zammı aralık ayı maaşlarına göre, yani asgari ücrete henüz zam yapılmadan alınan maaşların üzerine yapmış.

İspark çalışanı, “Abi bu adalet mi?” dedikten sonra ekledi, “Zaten maaşlarımız çok düşüktü, asgari ücret yükselince biraz nefes almıştık, şubat da yüzde 54 zam müjdesi alınınca havalara uçmuştuk, şimdi acayip artan fiyatlarla birlikte eskisinden beter hale düştük, hayallerimiz de yok oldu.”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU