AK Partili Eroğlu: Eskiden akaryakıt istasyonlarının önündeki kuyruklar uzaydan bile görülebiliyordu

"2002 yılından önce Türkiye'nin hali neydi bir hatırlayın"

Fotoğraf: Twitter / @VeyselEroglu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu “eskiden akaryakıt istasyonlarının önündeki kuyrukların uzaydan bile görülebildiğini” öne sürdü.

Eroğlu, dün AK Parti Afyonkarahisar başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

AK Parti’nin iktidara gelmeden önceki Türkiye’nin haline dair bazı görüşlerini paylaşan Eroğlu, "akaryakıt kuyruğunun uzaydan dahi görüldüğünü" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eroğlu'nun ifadeleri şöyle:

2002 yılından önce Türkiye'nin hali neydi bir hatırlayın. Ben buradan gençlere seslenmek istiyorum, basın mensuplarımız vasıtasıyla da tüm gençlerin bu konuyu bilmelerini istiyorum. O zaman IMF diye bir teşkilat vardı. Türkiye'yi o idare ediyordu. Başbakanlar onların önünde el pençe divan duruyordu. Ben bütün bürokrasiyi çok iyi bilen bir kişiyim. Neticede talimat verirlerdi. ‘Şu kanun çıkacak’ diye. Çünkü borç alan emir alır. 23,5 milyar dolar borç, bankalar İflas etmiş milyarlarca lira borcu bırakıp gitmişler. Bütün kurumların borçları bize kaldı. Biz iktidarı böyle bir dönemde ele aldık. O dönemde ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu. Akaryakıt istasyonlarının önünde uzun uzun kuyruklar vardı. Ve bu kuyruklar uzaydan bile görülebiliyordu. Biz İstanbul'dan gelirken kayınpederim ile birlikte yolda kaldık ve bir iş makinesinin sahibinden rica ederek akaryakıt aldık. Yoksa bulmak mümkün değildi, çünkü kriz vardı.

 

Türkiye gazetesi, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU