Kylie Jenner: Anksiyeteyle savaşırken ve şöhretle baş ederken kendimi “kaybettim”

Jenner, “Bu yolda arkadaşlarımı ve bazen de kendimi kaybettim” dedi

Kylie Jenner aynı zamanda Kim Kardashian'ın üvey kardeşi (etonline)

Kylie Jenner, Instagram hesabında anksiyeteyle devam eden mücadelesine ve şöhreti artarken bazen kendini “kaybettiğine” dair duygusal bir gönderi paylaştı.

Jenner ilk kez 2007’de yalnızca 10 yaşındayken ailesinin Keeping Up with The Kardashians isimli reality showuyla ünlü olmuştu. 

O günden bu yana 21 yaşındaki Jenner, kendisine ait Kylie Cosmetics isimli bir güzellik şirketini piyasaya sürmüş ve Forbes 2018’de Jenner’ın dünyanın en genç “kendi servetini oluşturan milyarderi” olacağı tahmininde bulunmuştu. 

Fakat medyadaki kötü şöhretinin bir bedeli olduğunu düşünen Jenner salı günü Instagram’da kendi fotoğrafıyla paylaştığı gönderide şöhretin zihinsel sağlığını nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jenner, Karayipler’de bulunan Turks ve Caicos Adaları’na bu hafta yaptığı seyahat sırasında sahilde güneş batarken çektiği fotoğrafının altına, “Kendimle, kalbimle ve gücümle gurur duyuyorum” yazdı.

Jenner buna ek olarak, “Milyonlarca gözün önünde büyümek normal değil. Bu yolda arkadaşlarımı ve bazen de kendimi kaybettim” ifadelerini kullandı.

Şubat 2018’de rapçi Travis Scott’la ilk çocukları Stormi Webster’ı karşılayan, bir çocuk annesi Jenner kalçasında bulunan“sağduyu” dövmesinin kendisine ilginin odağındayken psikolojik sağlığını önemsemeyi hatırlattığını söylemişti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m proud of myself, my heart, and my strength. growing up in the light with a million eyes on you just isn’t normal. I’ve lost friends along the way and I’ve lost myself too sometimes. my first tattoo was “sanity” to remind myself everyday to keep it. I’ve struggled with anxiety my whole young adult life and after my baby i dealt with all the internal ups and downs. I felt like i had to find myself completely again. I keep a whole lot to myself but just wanted to share and let you know I’m human. my life is not perfect and what you see here on social media is just the surface. be gentle with yourself, move on, and let go. we are all capable of great things, worthy of love, and allowed to express ourselves. do more of what makes you happy and be unapologetic. now is your season ✨ we all have a magnificent destiny.

Kylie (@kyliejenner)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Ayrıca Jenner, “Tüm genç yetişkinlik hayatım boyunca anksiyeteyle uğraştım ve bebeğim doğduktan sonra içsel iniş çıkışlarla baş ettim. Kendimi tamamen yeniden bulmam gerektiğini hissediyorum. Çok daha fazlasını kendime saklıyorum fakat sadece paylaşmak istedim ve bilmenizi isterim ki ben de insanım” dedi.

Jenner sözlerine hayatının “mükemmel” olmadığını ve “sosyal medyada görünenin yalnızca dış görünüş” olduğunu ekledi. 

Güzellik endüstrisinde güçlü bir isim olan Jenner takipçilerine, “Kendinizle barışık olun, yolunuza devam edin ve gevşeyin. Harika şeyler yapma kapasitesine sahibiz, sevgiye değeriz ve kendimizi ifade etmeye izin vermeliyiz. Sizi mutlu eden şeyleri daha çok yapın ve pişmanlık duymayın. Şimdi sizin mevsiminiz. Hepimiz muhteşem bir kadere sahibiz” dedi. 

Gönderi paylaşılmasının ardından 5 saat içinde 3 milyondan fazla beğeni aldı. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

saw you in my dreams again ☁️

Kylie (@kyliejenner)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Jenner’ın aralarında Balmain’in yaratıcı direktörü Olivier Rousteing’in de bulunduğu birçok takipçisi ve ünlü kız kardeşleri Jenner’ı dürüstlüğünden ötürü tebrik etti.

Jenner’ın üvey kız kardeşi Khloe Kardashian, “Kesinlikle katılıyorum sevgili kardeşim!!! Seninle her zaman gurur duyuyorum” dedi. Bir diğer üvey kız kardeşi Kourtney Kardashian da, “Seninle gurur duyuyorum, söyle rahatlarsın” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU