Bakan Özer: Gelecek eğitim öğretim yılında Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımları sisteme dahil edeceğiz

Özer, "Türkçe okuryazarlığını artırmak ve güçlendirmek, bakanlığımızın odak noktasını oluşturuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilecik’te; İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı. 

Bilecik Valiliği’nde açıklaması yapan Özer, öğrenciler için açılacak yaz okulları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kovid-19 salgınından sonra; öğrenme kayıplarını telafi etmekle ilgili sürekli yanlarında olmak amacıyla dört alanda yaz okulu açıyoruz" diyen Özer şöyle devam etti:

Bunlardan iki tanesi bilim ve sanat merkezlerinde. Bunun için bilim sanat merkezlerini tüm Türkiye sathında yaygınlaştırdık. Yaklaşık 183 tane olan bilim sanat merkezini 2021 yılında 225'e, 2022 yılının ilk 5 ayında da 355'e çıkarttık. Şimdi tüm öğrencilerimiz için, 'bilim' ve 'sanat' olmak üzere iki ders açarak öğrencilerimizin bir ay süreyle yaz okulu kapsamında bilim ve sanatla ilgili ders almalarını sağlayacağız. Üçüncü yaz okulumuz matematikle ilgili. Bildiğiniz gibi matematik okur yazarlığıyla ilgili seferlik ilan ettik. İnşallah matematik öğretim metodolojisini adım adım güncel hayatla ilişkilendirerek değiştireceğiz. Bununla ilgili de tüm Türkiye'de öğrencilerimizin gittikleri her yerden katılabilecekleri matematik yaz okulu açıyoruz. Bir sonraki dördüncü ve son olan yaz okulumuz da yabancı dille ilgili. Yıllardan beri şikayet edilen İngilizce öğrenmeyle ilgili problemi artık ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah hazırlıkların ilk sonuçlarını, ilk yaklaşımları o yaz okullarında öğrencilerimizle buluşturacağız.

"Türkçe okuryazarlığını artırmak ve güçlendirmek, bakanlığın odak noktasını oluşturuyor"

Bugün itibarıyla bir yenilik daha yaptıklarını vurgulayan Özer, Türkçe okuryazarlığını artırmak ve güçlendirmek, bakanlığın ana odağını oluşturduğunu söyledi.

Özer, "İlk kez 4., 7.ve 11. sınıflar seviyesinde 4 beceride, sadece okuduğunu anlama değil; işitme, yazma ve konuşma becerilerini güçlendirecek şekilde yeni metodolojileri sisteme dahil etmeye çalışıyoruz. Bunun için 4 beceride 13 bin öğrencinin katıldığı 4., 7. ve 11. sınıf seviyelerindeki ilk ölçme değerlendirme çalışmalarını, saha taramalarını tamamladık. İnşallah buradan elde edilen verilerle 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem öğretmenlerimizin eğitimiyle ilgili hem de Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımları sisteme dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

ANKA
 

DAHA FAZLA HABER OKU