Kafkas'ın, "Belçika ve Danimarka ile yarışacak durumumuz yok" sözleri tartışılıyor

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Kafkas'ın, "Bu takım bu turnuvayı 3. bitirmeliydi, öyle de oldu. Belçika ve Danimarka ile yarışacak değiliz" sözleri tartışılıyor. Spor yazarı Sinan Vardar, Kafkas'ın açıklamalarını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Tolunay Kafkas / Fotoğraf: AA

Ümit Milli Futbol Takımı'nın, Kazakistan ile golsüz berabere kalarak 2023 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ne katılma şansını elde edememesinin ardından teknik direktör Tolunay Kafkas'ın sözleri tartışma yarattı.

2023 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 9. Grup’taki 7. maçına çıkan Türkiye, Kazakistan'ı konuk etti.

58. dakikada kırmızı kart görerek müsabakayı 10 kişi tamamlayan grup sonuncusu Kazakistan'la berabere kaldı.

Türkiye, Belçika, Danimarka, İskoçya ve Kazakistan'la mücadele ettiği grubunda Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını yitirdi.

 

 

"Belçika ve Danimarka ile yarışacak durumumuz yok"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Genel olarak bu takımın turnuvayı 3. bitirmesi gerekiyordu, 3. bitirdi" diyen Kafkas'ın şu ifadeleri tepki çekti:

Şu an içinde olduğumuz durum birçok faktörden dolayı Belçika ve Danimarka ile yarışacak durumumuz yok. 3. sırada bitirdik, bu bir gerçek. Kabul edilebilir ve olması gereken bir sonuç. Danimarka maçından sonra yeni bir jenerasyon gelecek ve onlarla devam edeceğiz. Gelene gidene saygı duyuyor, geliştirmeye çalışıyorum. Onların hepsi bizim evlatlarımız. Bir hata varsa ülkenin futbola bakışında var. Bu çocukların bir günahı yok. Genelden memnunum. Bitirdiğimiz yer 3.'lük, doğrudur, reeldir.

 

Tolunay Kafkas-MilliTakımlar.jpg
Kafkas, 2017'den bu yana A Milli Takım'ın alt yaş kategorilerinde görev alıyor / Fotoğraf: @MilliTakimlar

 

Kafkas'ın sözleri kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.

Bir kesim, bu tarz organizasyonlarda o genç oyuncuların gelişimlerinin önemli olduğu, yarışmacı kimliğin geri planda tutulması gerektiğine vurgu yaparken, diğer kesim ise kadrodaki yıldız adaylarını işaret ederek tam tersi görüşte olduğunu beyan ediyor. 

"Bu yanlış bir yaklaşım. Demek ki fikstür belli olduğunda hoca kafasında üçüncülüğü kabul etmiş"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, kamuoyundaki tartışmaları ve Kafkas'ın açıklamalarını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Kafkas'ın Belçika ve Danimarka ile ilgili sözlerine tepki gösteren Vardar, "Bu doğru bir yaklaşım olabilir mi? Yanlış! Demek ki daha fikstür belli olduğunda Tolunay Hoca kafasında üçüncülüğü kabul etmiş" dedi.

 

Sinan Vardar - AA.jpg
Sinan Vardar / Fotoğraf: AA

 

Türk Milli Takımının ve Türk futbolunun son dönemlerde elde ettiği başarısız sonuçları işaret eden Vardar ,"Zaten milli takımlarımız ve Türk futbolu yerlerde. Ve bunun en önemli sebeplerinden biri doğru insanların doğru yerlere getirilmemesi. Tolunay Kafkas, tanıdığım bir kardeşim ama çok başarısız. Son demeci de zaten bunu açık açık gösteriyor. Daha fikstür çekildiğinde o üçüncülüğü kabul etmiş böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türk futbolunun yerlerde olmasının sebebi, doğru insanların doğru yerlere getirilmemesidir"

Vardar, "Deveye 'Boynun niye eğri' diye sormuşlar. 'Nerem doğru ki' demiş. Türk futbolunun yerlerde olmasının sebepleri, doğru insanların doğru yerlere getirilmemesi ve bir sisteminin olmamasıdır" diyerek problemin kaynağının başka yerde aranması gerektiğini belirtti. 

"15-16-17 yaş altı takımlarımızda kulüplerdeki durum korkunç seviyede"

Esas sorunun sadece A Milli Takım ve kulüpler düzeyinde olmadığını, alt yaş kategorilerinde daha büyük problemler olduğunu vurgulayan Vardar, sözlerini şöyle noktaladı:

15-16-17 yaş altı takımlarımızda kulüplerdeki durum korkunç seviyede. Aslında oralarda müthiş futbolcular var. Çünkü Türk futbolcuları çok yetenekli ama maalesef bunu bir türlü başaramadık. Bu çocukları daha yukarılara çıkaramadık. 17 yaş altı kategorisinde Beşiktaş Türkiye şampiyonu oluyor. U17 Milli Takımı'nda bir tane Beşiktaşlı yok. Ben bunu kendi takımım diye söylemiyorum. Bunun da eseri olan birçok hatalarla buraya kadar geldi bu iş. Ümit Milli Takımı'mızın elenmesine, Avrupa Şampiyonası'na gidememesine üzüldüm. Bakalım gelecekte inşallah hayırlısı olur.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU