GÖÇİZDER operasyonunda 16 kişi tutuklandı

Dernek, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan sağlanan fonları PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda kullanmakla suçlanıyor

Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER), Şirinevler'deki merkezinde yapılan basın açıklamasında gözaltılara tepki gösterilmişti / Fotoğraf: Twitter @IzlemeGoc

İstanbul merkezli 5 ilde, PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği iddia edilen edilen Göç İzleme Derneğine (GÖÇİZDER) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda yakalanan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Şubesi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Göç İzleme Derneği’ne (GÖÇİZDER) yöneticileri, düzenledikleri ortak basın toplantısında gözlatılara tepki göstererek gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istemişti.

GÖÇİZDER'den yapılan açıklamada ise suçlamaları kabul etmediklerini ve Göç İzleme Derneği'nin kurulduğu 2017 yılından bu güne dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksiniz yerinden edilen insanlarla dayanışma içerisinde olduğu vurgulanmıştı.

Fonları PKK'nın hedefleri doğrultusunda kullanmakla suçlanıyorlar

Şirinevler'de bulunan derneğin, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan sosyal göç hareketleri konusunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek amacıyla aldığı 338 bin dolar fonunu PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda kullandığı iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Haziran'da İstanbul merkezli 5 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 28 şüpheliden 22'sini yakalamıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU