Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes bu milletin ne olduğunu Efes 2022 Tatbikatında gördüğü gibi bundan sonra da görecek

Erdoğan, “Kararlı bir şekilde emin adımlarla herkes bu milletin ne olduğunu, neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes 2022 Tatbikatı’na ilişkin, “37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarısından fazlasına 'Katılmayın' diye de haber göndermiş” açıklaması yaptı.

Erdoğan, Çamlıca Camii Konferans Salonu'nda düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı.

İzmir’de gerçekleşen Efes 2022 tatbikatına konuşmasında değinen Erdoğan, “Bunun yanında da Yunanistan, bir üçlü olarak kendi içinde toplantılarını yapmışlar ve bu toplantıda da Türkiye ile ilişkiler noktasında bu moratoryum ile bu işi gözden geçirelim ve bu sıkıntılı dönemi atlatalım demişler. 37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan yarıdan fazlasına katılmayın diye de haber göndermişler” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Tabi hemen hemen tamamı dinlemediler, hepsi bizimle o tatbikatta yer aldılar. Amerika başta olmak üzere…. Bu tatbikat gereken cevabın verilmesi noktasında çok hayırlı bir adım oldu, bundan sonra da böyle gidecek. Kararlı bir şekilde emin adımlarla herkes bu milletin ne olduğunu, neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU