ABD mallarını tanıtmak için Çin'de üretilmiş hediyeler verilmesi şaşkınlık yarattı

"Amerikan rüyasına pek uymuyor"

ABD Ticaret Odası, Çin malı ürünlerle ilgili henüz açıklama yapmadı (AFP)

ABD Ticaret Odası'nın ülke sanayisini tanıtmak için Amerika Ülkeleri Zirvesi'nde dağıttığı çantalardan Çin malı ürünler çıkması kafa karışıklığı yarattı.

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde düzenlenen zirvede, ABD Ticaret Odası tüm katılımcılara hediye ürünlerin yer aldığı çantalar dağıttı.

8-10 Haziran'da düzenlenen zirveye ABD Başkanı Joe Biden, Google CEO'su Sundar Pichai ve eski Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron'un 2010-2015'te yardımcılığını da yapan, Meta'nın küresel ilişkiler sorumlusu Sör Nick Clegg gibi isimler katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orta ve Güney Amerika'nın yoksul bölgelerindeki ticaret sektöründe ne tür ilerlemeler kaydedilebileceğinin de tartışıldığı zirvede, çantalardan çıkan güneş gözlükleri ve termoslardaki "Çin'de üretilmiştir" ibaresiyse kafaları karıştırdı.

Haberde, ABD Ticaret Odası'nın ambleminin yer aldığı gözlük ve su şişelerindeki detayın "Amerikan rüyasına pek uygun olmadığı" ifade edildi.

Kendisini "ABD iş sektörünün çıkarlarını temsil eden, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş" olarak tanımlayan ABD Ticaret Odası, AFP'nin yorum talebine cevap vermedi.

Öte yandan dün zirveye giden Biden'ın konvoyunu protesto eden bir kadının ABD Gizli Servisi görevlisi tarafından güç kullanılarak engellenmesi de gündem olmuştu.
 


Bir yurttaşın çektiği videoda görevlinin protestocu kadına yumruk attığı görülmüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray tarafından düzenlenen zirveye Küba, Venezuela ve Nikaragua liderlerinin davet edilmemesi de tepki toplamıştı.

Bunun üzerine Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, kararı protesto ederek zirveye katılmayacağını açıklamıştı.



Independent Türkçe, AFP, CBS, AA

DAHA FAZLA HABER OKU