Davutoğlu'ndan Bakan Nebati'ye: Ekonomiyi yönetmek için beyne ihtiyaç var, o beyin de sende yok

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu Malatya'da yaptığı konuşmada "Bilgi almış değilim ama sezgilerim ve tecrübemle söylüyorum bu gece enflasyon korumalı tahvil ve mevduat açıklayacaklar. Kur korumalı yetmedi enflasyon korumalı olacak" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve kanaat önderleriyle dün gece bir araya geldi.

Kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Davutoğlu, "Bunların hiçbir konuda samimiyetleri ve söyleyecek sözleri kalmadı. Ama sizlerin bir sözü var, 'yeter artık düşün yakamızdan' diyeceksiniz. Karşımıza gelip, birkaç provokatörle 'niye yolunuzu ayırdınız?" diye soru sormak kolay, işte bunun için. Biz o makamlarda olsaydık fakir fukaranın hakkını 3-5 rantiyeciye yedirmezdik" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çırak işleminden bile geçmemiş"

Davutoğlu, şunları kaydetti:

Hiçbir şekilde Türkiye’ye vaat edecekleri bir şey yok. Hazine ve Maliye Bakanı açıklama yapmış, bu gece yeni bir şey açıklayacaklarmış. Bunların yenisi bitmez. Bunlar ‘yeni’ dedi mi korkun, tedbirinizi alın. Bu gece muhtemelen yapacaklarını söyleyeyim bilgi almış değilim ama sezgilerim ve tecrübemle söylüyorum bu gece enflasyon korumalı tahvil ve mevduat açıklayacaklar. Kur korumalı yetmedi enflasyon korumalı olacak. Enflasyonu hiperenflasyon yapmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu arkadaş dedi ki ‘Gözümüze bakın, ışıltı sonra yüreğimize bakın’ Allah aşkına ekonomiyi yönetmek için senin gözüne ihtiyaç yok beyne ihtiyaç var, o beyin de sende yok. O beyin sende yok. Gözüne, yüreğine niye bakayım, yüreğine Allah-u Teâlâ bakacak zaten, ben senin beynine bakarım. Nas, faiz yasağını getirmekle birlikte ‘emaneti ehline veriniz’ diyor, Hazine ve Maliye Bakanı’nın bir gün dahi hazine tecrübesi, maliye tecrübesi yok. Bir araba ustasının çırağı neyse araba işinde bu çırak işleminden bile geçmemiş.       

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU