Hindistan'da yaşlı bir çiftin oğullarının cenazesini alabilmek için dilendiği video viral oldu

Çift, vefat eden oğullarının cenazesini alabilmeleri için kendilerinden rüşvet istendiğini öne sürüyor

Temsili fotoğraf (Gautam Singh/AP)

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletindeki yerel bir hastanedeki çalışanın, oğullarının cenazesini teslim etmek için yaşlı bir çiftten rüşvet istediği, çiftin bu yüzden para dilenmek zorunda kaldığı iddia edildi.

Şu an sosyal medyada viral hale gelen videoda çiftin 50 bin rupi (yaklaşık 10 bin TL) toplayabilmek için Samastipur kentinde kapı kapı dolaştığı görülüyor. Çift, şehirdeki Sadar Hastanesi'ndeki bir çalışanın, 25 Mayıs'tan beri kayıp olan oğullarının cesedini teslim etmek için para istediğini öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasbe Aahar köyünden gündelikçi işçi Mahesh Thakur, yerel polisin bir ceset bulduğunu öğrenmesi üzerine 6 Haziran'da hastaneye gitmiş. Thakur, bu cesedin 25 yaşındaki zihinsel engelli oğullarına ait olup olmadığını öğrenmeyi amaçladığını söylüyor.

The Indian Express gazetesinin alıntıladığına göre Takur, "Oğlumun cesediydi. Zaten Tajpur karakolunu da ziyaret etmiştim ve hastaneye gitmemi söylemişlerdi. Fakat otopsi ekibi cesedi teslim etmek için 50 bin rupi istedi" diyor.

Thakur daha sonra köyüne dönüp para dilenmeye başlamış. Ancak sadece 2 bin rupi (yaklaşık 450 TL) toplayabildiğini söylüyor. Yaşlı adam, "Hastaneye döndüğünü ama aynı çalışanın ona 2 bin rupinin çok az olduğunu söyleyerek cesedi teslim etmeyi reddettiğini" öne sürüyor.
 


Köylülerin çektiği videonun Twitter'da viral olmasından sonra yetkililer olaya müdahale ederek harekete geçileceğini belirtti. Yerel polis cenazeyi alıp Thakur çiftine teslim etti.

Hastanenin başhekimi S.K. Choudhary konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Choudhary, çalışanın büyük miktarda para istemesinin pek mümkün görünmediğini belirtti.

Doktor, Hint gazetesine şöyle konuştu:

50 bin rupi rüşvet talep etmesi pek olası görünmese de, morg çalışanlardan birinin biraz para istemiş olması gayet mümkün. Daha önceki bir çalışan için de benzer suçlamalar vardı. Meseleyi inceliyoruz.

Üst düzey yetkili Vinay Kumar Rai ise "ön soruşturmanın" gösterdiği kadarıyla "çiftin iddialarının yanlış" olduğunu belirtti.

Rai, "Herhangi bir çalışan suçlu bulunursa işlem yapılacaktır. Bu, yerel yönetimi karalama amaçlı bir komplo da olabilir" dedi.

Eyalet Sağlık Bakanı Mangal Pandey, ANI haber ajansına yaptığı açıklamada "soruşturma raporuna göre" hareket edileceğini söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU