Okul aile birliklerine "milli, ahlaki, manevi değer" denetimi geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir okula ait salonda Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte dansöz oynatıldığı iddiası üzerine okul müdürü açığa alınmıştı / Fotoğraf: Twitter

Bursa'da okul aile birliğinin okulda düzenlediği yardım toplama etkinliğinde dansözün de kullanılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte acil değişiklik yaptı. Okul aile birlikleri etkinlikleri artık "Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine" uygun olarak düzenlenecek. Bu etkinlikler tamamıyla okul müdürünün denetim ve sorumluluğunda olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde kısmen değişiklik yaptı. Bugün yürürlüğe giren değişiklikle okul müdürlerinin, okul aile birlikleri üzerindeki görev ve sorumluluğu artırıldı.

Denetim görevi okul müdürlerine verildi

Yönetmeliğin "Okul müdürünün sorumluluğu"nu düzenleyen 27'nci maddesinde yapılan değişikle;  okul müdürü artık okul aile birliğinin yaptığı "her türlü etkinlik" için de mevzuata uygunluk denetimi yapacak.

"Milli manevi değerlere uygunluk" kriteri

Ayrıca yönetmelik değişikliği ile okul müdürüne, okul aile birliklerini denetim için yeni görev verilirken, dikkat edilecek "değerler" de şöyle sıralandı:

Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlar

Değişikliğe göre okul aile birlikleri artık faaliyetlerinde, "Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlama" yapacak.

Okul müdürü onayı şartı

Resmi Gazete'deki değişikliğe göre etkinliklerin denetimi şu şekilde olacak:

Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Kanunda yer alan Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenir. Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanır. Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenir ve okul müdürünün onayı ile gerçekleştirilir

"Okulda dansöz" haberini ardından müdür görevden alınmıştı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir okula ait salonda 8 Mayıs günü kadınlara yönelik olarak düzenlenen yardım toplama etkinliğinde dansöz oynatıldığı 6 Haziran'da basına yansımıştı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme ve idari soruşturma başlatırken, okul müdürü C.Ş. görevden uzaklaştırılmıştı. Bu haberlerden üç gün sonra yönetmelik değişikliğinin yapılması dikkat çekti.  

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU