Kılıçdaroğlu'ndan 6'lı masa yorumu: Her bir vatandaş, o masaya baktığında kendi temsilcisini orada görüyor

Ordu'da katıldığı bir etkinlikte Kılıçdaroğlu, "Bu haksızlığı ve adaletsizliği, ben çözmezsem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirmezsem ben niye siyaset yapıyorum? Getireceğim" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'daki Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuştu. 

Konuşmasında ülke sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, sorunların bir şekilde çözülebileceğini asıl sorunun memleket yönetimi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu sistem kimin için çalışıyor? Bunu sorgulamanız lazım. Kimlere çalışıyor? Kimlerin lehine, kimleri aleyhine? Kimler kimlere hizmet eder noktaya taşındı? Bunun sorgulanması lazım. 84 milyon insan, hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz. Bütün kaynaklar bir avuç insana gidiyor. Haksızlığa ve adaletsizliğe tahammül edemeyen bütün kardeşlerime söz veriyorum. Bu haksızlığı ve adaletsizliği, ben çözmezsem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirmezsem ben niye siyaset yapıyorum? Getireceğim" dedi.

"Bu haksızlık devam etsin’ diyorsanız iktidar sahiplerine oy vermeye devam edin" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu haksızlıktır, bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir, dolayısıyla bu haksızlığa ve adaletsizliğe hepimizin dik ve onurlu durması gerekiyor’ diyorsanız tek yol var. Bize katılacaksınız. Sanayici kazansın, tüccar kazansın, esnaf kazansın, herkes kazansın. Ama herkes hak ettiği kadar kazansın. Hak edilmeyen bir geliri alıp da 84 milyon insanı bir avuç kişiye çalışır hale getirmek adalet midir Allah aşkına? Yoksa zulüm müdür? Zulümse zulmü durduracak olan biziz.

"Her bir vatandaş, o masaya baktığında kendi temsilcisini orada görüyor"

Muhalefet partileri tarafından oluşturulan "6'lı masa" hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Her bir vatandaş, o masaya baktığında kendi temsilcisini orada görüyor. Kim olursa olsun. Muhafazakarı da kendisini görüyor, liberali de kendisini görüyor. Sağcısı, solcusu da kendi temsilcisini görüyor. Bizi bir araya getiren, bu ülkenin içinde bulduğu durumdur. Buradan Türkiye’nin çekilip çıkarılması lazım. Her birimizin sorumluluğunun bilinciyle hareket emesi lazım" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, ANKA
 

DAHA FAZLA HABER OKU