Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kökeninden dolayı sana aba altından sopa gösteriliyorsa, senin de yanında dimdik dururuz

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Erdoğan, "İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan. Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir il danışma meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Konuşmasında CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Maalesef bu şehir bir süredir kendini temsil edenler bakımından talihsizlikler yaşıyor. İzmirli vatandaşlarımın kendilerini temsil etmesi için Meclis'e gönderdiği bu zat İzmir'in yolunu dahi bilmiyor. Mesaisinin çoğunu Silivri'deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, terör örgütlerine payandalık yapmak için harcıyor" dedi.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Siyasi kariyerinde kasetle geldiği genel başkanlık koltuğunu korumak dışında ülke ve millet için hiçbir çabasını görmedik. Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunun da çıkıp adam gibi delikanlıca yapmak yerine tıynetine uygun şekilde dolambaçlı yollardan yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır"

Kılıçdaroğlu'na "cumhurbaşkanı adaylığı" konusunda çağrıda bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Artık kaçak güreşmeyi bırak. Artık ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal.  Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.

2023 seçimlerinde aday olmak için de can atıyorsun. Gel kendine ve partine daha fazla eziyet etme Bay Kemal. Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok, ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla. Siyaset yürek ve samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz, hem samimiyetsizsin demektir. Ürktüğün, korktuğun bir durum varsa onu da çık açıkça söyle. Diyet borcundan dolayı birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin polisi, savcısı, hakimi gereğini yapacaktır. Kökeninden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa onun da çaresi var. AK Parti Türkiye'si herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU