Biden uçağa çıkarken yine tökezledi

ABD Başkanı, Los Angeles'ta düzenlenen 9. Amerika Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya gidiyordu

Joe Biden, Kaliforniya'ya uçmak için Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki başkanlık uçağına binerken Air Force One'ın merdivenlerinde tökezledi.

79 yaşındaki Biden merdivenlerden uçağa çıkarken kısa süreliğine tökezledi ve dengesini sağlamak için elini yere koydu. Bu, ABD Başkomutanı'nın merdivenlerde tökezlediği bir dizi hadisenin sonuncusu. Biden henüz geçen ay Illinois'a giderken de aynı şeyi yaşamıştı.

Biden, 9. Amerika Zirvesi'ne ev sahipliği yapmak üzere yola çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, salı günkü ön seçimlerde Amerikalı seçmenlerin siyasetçilerin ve liderlerin suç ve silah şiddetine karşı daha sert tavır almasını istediğini gösterdiğini söyledi.

Bence seçmenler dün gece net bir mesaj verdi: Her iki parti de öne çıkıp suç ve aynı zamanda silah şiddetiyle ilgili bir şeyler yapmalı.

Geçirdiğimiz ilk büyük yasa tasarısıyla eyaletlere ve yerel bölgelere milyarlarca, milyarlarca dolar verdik ve onlara bu parayı polis memurlarını işe alıp polis teşkilatlarında reform yapmaya kullanmaları için teşvik ettik. Çok azı bunu yaptı.

Eyaletlerin ve yerel bölgelerin elindeki parayı suçla mücadele etmek, polis memurlarını yeniden eğitmek ve daha fazla toplum polisliği sağlamak için harcamasının zamanı geldi. Şimdi bunu yapmaya başlama zamanı. Amerikan halkının dün gece verdiği mesajın ön seçimlerin tümünde var olduğunu düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

San Francisco'da seçmenler ilerici Bölge Başsavcısı Chesa Boudin'i görevden alırken, Los Angeles'taysa eskiden Cumhuriyetçi olan Demokrat Partili milyarder Rick Caruso belediye başkanlığı yarışında Karen Bass'ten daha fazla oy topladı. Artık iki isim kasımda bu görev için karşı karşıya gelecek.

Aynı zamanda Biden'ın yorumları, Teksas'ın Uvalde kentinde bir gencin AR-15 tüfeğiyle 19 öğrenci ve iki öğretmeni öldürüldüğü katliamın ardından geldi.

Beyaz Saray ve Kongre Binası'ndaki Demokratlar, onaylanabilecek silah kontrolü yasalarıyla ilgili iki partili müzakerelere dahil olurken, Biden da saldırı silahlarının yasaklanması, daha sıkı sabıka kaydı kontrolü yasaları getirilmesi ve silahları satın almak için gerekli asgari yaşın yükseltilmesi çağrısı yapıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU