UGA: Türkiye, Ukrayna tahılının Karadeniz'den güvenli geçişini garanti altına alacak kadar kuvvetli değil

Ivashchenko, Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarının mayınlardan arındırılmasının en az 2-3 ay süreceğini ve bunun için Türk ve Romen donanmalarının yardımının gerekeceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna'nın tahıl tüccarları birliği (UGA) Başkanı Serhiy Ivashchenko, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoru ile ilgili yorumlarda bulundu.

Kiev'de bugün internet üzerinden gerçekleştirilen tahıl konferansında konuşan Ivashchenko, Türkiye'nin Ukrayna tahılının Karadeniz'den güvenli geçişini garanti altına alacak kadar kuvvetli olmadığını savundu.

Ivashchenko, Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarının mayınlardan arındırılmasının en az 2-3 ay süreceğini ve bunun için Türk ve Romen donanmalarının yardımının gerekeceğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ivashchenko Karadeniz üzerinden gerçekleştirilecek tahıl ihracatları için bir indirime dair herhangi bir görüşmenin gerçekleştirilmediğini de belirtti.

Bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Ankara'da bir görüşme gerçekleştirmiş ve Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoru da gündeme gelmişti.

Toplantı sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, "BM'nin Türkiye Rusya Ukrayna arasındaki bir mekanizmayı içeren planı makul buluyor ve uygulanabilir görüyoruz. Ukrayna ve Rusya'nın da bu planı kabul etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Lavrov ise, "Buğday gemilerinin limanlardan çıkması ve güvenliğinin sağlanması için Türk dostlarımız ile çalışmaya hazırız" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU