Kılıçdaroğlu'ndan "Altılı masa toplantısında adaylığını açıklayacak" iddiasına yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İYİ Parti'nin ev sahipliğindeki altılı masa toplantısında aday olacağını dile getirecek" şeklindeki iddiaya "Kuralları baştan koyduk. Onlardan sapma olmadan da devam ediyoruz" yanıtını verdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle birlikte bulundukları altılı masa toplantısının 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek toplantısında Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıklayacağı yönündeki iddiayı yanıtladı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu liderler olarak seçim tarihi açıklanana kadar adaylık konusuna girmeme konusunda aldıkları karara dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, "Benim adaylık açıklayacağım diye bir şey yok… Baştan alınmış bir kararımız var. Ne dediysek o… Kuralları baştan koyduk. Onlardan sapma olmadan da devam ediyoruz…" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Adaylığını açıklayacak" iddiası

Halk TV yazarı İsmail Saymaz sözkonusu iddiayı kaleme aldığı yazısında “İYİ Parti’nin ağır topu”na dayandırdığı açıklamayı şöyle aktarmıştı:

Kılıçdaroğlu, 3 Temmuz'da bizim ev sahipliğimizde yapılacak altılı masa toplantısında 'Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyorum' diyebilir.

Saymaz yazısında şu açıklamalara yer vermişti:

Kemal Bey'in adaylığına nasıl bakıyorsunuz?"

Partimize sürekli ziyaretçi geliyor. Çarşamba günleri grup toplantısı olduğu için ana baba gününe dönüyor. Geldikleri yerlerde, Kılıçdaroğlu aday olursa kimsenin oy vermeyeceğini söylüyorlarmış. 'O mu aday olacak?' diye bize soruyorlar. Biz 'Henüz karar vermedik' diyoruz. 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız' algısı oluşmuş. Bu sözlere hepimiz muhatap oluyoruz. Farklı düşünen bir kişi yok. 'Mecbur kalırsak veririz' diyenler var ama azınlıktalar. Mutlak çoğunluk aksini düşünüyor.

"Hangi gerekçeleri ileri sürüyorlar?"

'Aleviliğini öne atıyorlar. Bu konudan ayrıştırmak kabul edilebilir değil. Bir de HDP ile ilgili lafları dolayısıyla MHP ve AK Parti'den gelenlerde 'HDP'nin peşinden mi gideceğiz' algısı var.'

"Ya aday olursa?"

'Biz tartışmadan karar almıyoruz. Genel Başkan tahmin ediyorum ki il başkanlarını da çağırır. Hatta ilçe başkanlarına kadar inebilir. Buradan 'Hayır' çıkar. Genel Başkan'ın partiye rağmen 'Evet' demesi zor. Önce bizleri ikna etmeli. Aşağıyı serbest bırakırsa kimse evet demez.'

İyi Parti'nin ağır topu telefonu kapatırken, "Bizde Kılıçdaroğlu'nu sevmeyen yok, onu diyeyim. Kendi aramızda konuşuyoruz; hiç birimiz kötü demiyoruz. Şansı olsa hepimiz destekleyeceğiz. O ümidi vermiyor. Bir ideal için kurduk partiyi, kaybedersek hangi yüzle siyaset yapacağız?'      

 

 

 

 

Independent Türkçe, Habertürk, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU