Bahçeli: Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi iyi bilsin

"Ege'de boğulmak isteyen, hiç durmasın çıksın karşımıza. Türk Milleti sorulacak hesabı hiçbir mihrakın yanına bırakmaz"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizi üzerinden yaşanan gerginliği değerlendirirken Atina'ya "Ege'de boğulmak isteyen, hiç durmasın çıksın karşımıza. Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi iyi bilsin" dedi.

Anketlere tepki

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, ilk olarak kamuoyu araştırması yapan şirketlere tepki gösterdi:

MHP'nin oy oranlarını düşük gösterenlere, siyasetimizi küçümseme hayasızlığına düşenlere diyoruz ki sizler bizi yok sayacaksınız, Allah'ın izniyle biz daha çok var olacağız. Anketler partimizi ha yükseğe çıkarmış ha dibe çekmiş hiç ama hiç önemli değildir. Ellerinden ne geliyorsa onu yapsınlar. Hangi talimatı almışlarsa durmasınlar. Biz ankete değil, yurdumun tertemiz insanlarına bakıyoruz. 

"Gerçek anketi yapacak olan asıl güç millettir. Hiç kimse suyu bulandırma sinsiliğine kapılmasın. Sahtekârların fermanı olan anketlere itibar etmeyin" diyen Bahçeli, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masaya tepki gösterdi:

Türkiye'nin geleceği şaibeli masa ile, siyaset mantarları ile değil, cumhurun muazzez iradesi ile teselli edecektir. Bizim, milletimiz vardır. Umudumuz millettir, huzurumuzun ufku milli birlik ve dayanışma ufkudur. Biz masalarda keyif çatmayız. Milletimiz ne istiyorsa onu yaparız. İlkeli, milli ve dürüst siyaset, önümüzdeki çetin sorunların aşılması hususunda yegane imkan, aynı zamanda hayalleri gerçeğe dönüştürecek asıl fırsattır.

 

"Fırsatçılar ceza alacak"

Resmi rakamlara göre yüzde 75'i aşan enflasyon karşısında "vatandaşların ezdirilmeyeceğini" öne süren Bahçeli, hükümete destek verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

Türkiye'nin geleceği şaibeli masa ile, siyaset mantarları ile değil, cumhurun muazzez iradesi ile teselli edecektir. Bizim, milletimiz vardır. Umudumuz millettir, huzurumuzun ufku milli birlik ve dayanışma ufkudur. Biz masalarda keyif çatmayız. Milletimiz ne istiyorsa onu yaparız. İlkeli, milli ve dürüst siyaset, önümüzdeki çetin sorunların aşılması hususunda yegane imkan, aynı zamanda hayalleri gerçeğe dönüştürecek asıl fırsattır. Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına ezdirilmeyecektir. Fırsatçıların, fiyat ve finansal istikrarı bozucu tertip içinde olanların tespiti yapılarak hak ettikleri cezayı almaları sağlanacaktır. Bu kapsamda hükümet dikkatli, dengeli, uyanık ve titiz bir mücadelenin içindedir. 

Türkiye bugünkü dar boğazdan çıkacaktır. Bunun çok güçlü işaretleri alınmaya başlamıştır. Türkiye'ye güven duyan sonunda kazanacaktır. Bugünkü zorlukları yeneceğiz, muzaffer ve müreffeh günlere hep birlikte ulaşacağız. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Miçotakis bilmelidir ki..."

Son haftalarda ilişkilerin kopma noktasına geldiği Ankara-Atina hattında yaşanan gerilime değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

Teröristlerin kurtuluş şansları sıfırdır. Tel Rifat ve Münbiç'te temizlik yapılarak terör örgütü Fırat'ın doğusundan da batısından da sökülüp atılmalıdır. Ege'de gerginliği tırmandırıcı eylemleri hızla mesafe almaktadır. Burnumuzun dibindeki adaları ziyaret ederek Türkiye'yi tahrike yeltenen küstah Miçotakis gerekirse silahlı çatışma yaratmak istemektedir. Bizim dileğimiz Ege'nin bir barış ve huzur denizi kalmasıdır. Tam tersi bir iklim vasat bulursa sadece ve sadece sonuçlarına katlanacak Miçotakis hükümeti olacaktır. Miçotakis bilmelidir ki el atına binen çok çabuk inecektir. Ege'de boğulmak isteyen, hiç durmasın çıksın karşımıza. Türk Milleti sorulacak hesabı hiçbir mihrakın yanına bırakmaz. Gayriaskeri adaları silahlandıran Yunanistan yönetimi suçludur. 12 Ada'nın yüzü ve yüreği de Türkiye'ye dönüktür. Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi iyi bilsin.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU