Türkiye ile Meksika "kara para ve terörizmin finansmanına" karşı işbirliği yapacak

Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Birleşik Meksika Devletleri Maliye ve Kamu Kredileri Bakanlığı Mali İstihbarat Birimi (FIU-MEXICO) arasında kara para aklama, bağlantılı öncül suçlar ve terörizmin finansmanına ilişkin finansal istihbarat değişiminde işbirliğine gidilecek.

MASAK ile FIU-MEXICO arasında imzalanan konuya ilişkin mutabakat muhtırasının yürürlüğe konulmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre, iki ülkenin mali istihbarat birimleri, şüphelenilen kara para aklama, bağlantılı öncül suçlar ve terörizmin finansmanına ilişkin bilgilerin toplanması, geliştirilmesi ve analizinde ülkelerinin ulusal mevzuatlarına uygun şekilde işbirliği yapacak.

Bu birimler, mütekabiliyet ilkesine dayalı olarak, mevcut veya elde edilebilir en geniş kapsamdaki bilgileri kendiliğinden ya da talep üzerine serbestçe paylaşacak.

Mutabakat muhtırası, mali istihbarat birimleri arasındaki işbirliğinin artırılmasını ve geliştirilmesini hedeflerken iki devleti uluslararası hukukta bağlayan bir anlaşma hükmünde olmayacak.

Taleplerin zamanında ve etkin yerine getirilebilmesi için mali istihbarat birimleri, taleplerinde analizi yapılan olayın açıklaması ve talepte bulunulan ülkeyle potansiyel bağlantısı gibi bilgiler de dahil, gerçeklere dayalı bağlantılı bilgiler ile hukuki bilgilerin verilmesi için en üst seviyede gayret sarf edecek.​​​

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU