Emekli maden işçisi maaşından kalan son 7,5 lirayı Meclis'e gönderdi: Bana "şükret" diyenlere, benim vergimle aldıkları maaş haram olsun

Karamanlı emekli maden emekçisi Ahmet Zorlu "Bana 'şükret' deyip de 15 bin lira, 20 bin lira, 30 bin lira huzur maaşı alanlara diyorum ki, benim mutlu olmaya, ailemle huzurlu olmaya hakkım yok mu?” diye konuştu

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt’ta 3 Haziran'da vatandaşların sorunlarını dinledi.

12 gün önce emekli maaşını aldığını ve geri kalan 18 günde geçinmek için cebinde yalnızca 7,5 lira kaldığını söyleyen emekli maden işçisi Ahmet Zorlu, son parasını Ünver’e vererek TBMM’ye götürmesini istedi. Zorlu şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7,5 lira param kaldı, daha 18 gün var benim emekli maaşımı almama. Vekillerin ise maaş almasına 12 gün var. 12 gün onlar geçinirse, benim daha 18 gün var maaş almama, ben de geçineceğim. 'Geçinirim' diyene helali hoş olsun. Maaşımı aldığında geriye kalanı da göndereceğim. ‘Geçinemem’ diyene, benim vergimle maaş alıp bana ‘şükret’ diyene; benim vergimle aldığı para haram olsun.

"Benim mutlu olmaya, ailemle huzurlu olmaya hakkım yok mu?”

20 yıl boyunca yer altında çalıştıktan sonra açlık sınırının altında kalan 3 bin lira emekli maaşı alan 3 çocuk babası Zorlu, "Bana şükretmeyi kimse tavsiye etmesin. Benim Allah’a şükür, Allah’a inancım var. Ben imam hatip lisesi mezunuyum. Kime nasıl şükredeceğimi biliyorum. Bana 'şükret' deyip de 15 bin lira, 20 bin lira, 30 bin lira huzur maaşı alanlara diyorum ki, benim mutlu olmaya, ailemle huzurlu olmaya hakkım yok mu?" diye sordu.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU