Kübra Par: Erdoğan Gezi hayaletini yeniden diriltmeye çalışıyor çünkü...

"En iyi bildiği stratejiyi izleyerek artık Gezi’ye katılanların bile unuttuğu tartışmaları yeniden ısıtıyor Cumhurbaşkanı"

Fotoğraf: Anadolu Ajansı.

Habertürk yazarı Kübra Par, son günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 yıl önce gerçekleşen Gezi eylemlerine dair açıklama yapması hakkında yazdı. Par’a göre Erdoğan’ın “Gezi hayaletini” diriltme çabasının arkasında ayrıştırma üzerinden tekrar seçim kazanabilme düşüncesi var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Par’ın bugünkü köşesinin “Erdoğan Gezi hayaletini yeniden diriltmeye çalışıyor çünkü” başlıklı kısmı şöyle:

Geçmişte ‘Geziciler ve biz’ ayrışması sayesinde seçim kazandığını... Karşıtlıklar üzerinden kendi tabanını yine konsolide edebileceğini... Gezi’ye katılanların kendisinin iktidardan gitmesini isteyen kesimlerden oluştuğunu, dolayısıyla onlara en ağır ifadelerle yüklenmesinin siyasi bir maliyeti olmayacağını...

Ekonomideki durum her geçen gün kötüleşirken, seçimi ancak kimlik ve aidiyet ayrışması üzerinden kazanabileceğini... Yeniden Gezi benzeri sokak protestoları çıkarsa bunun iktidar için büyük bir avantaj yaratacağını... Gezi paketinin içine aynı anda 'Türkiye’nin ekonomik ilerlemesine karşı dış güçlerin tezgâhladığı bir operasyon' tezini, Soros’u, “Camide içki içildi” iddiasını, başörtülü bacıya saldırıyı sığdırabileceğini, yani bir taşla birden çok kuş vurabileceğini düşünüyor. Bütün bu nedenlerle en iyi bildiği stratejiyi izleyerek artık Gezi’ye katılanların bile unuttuğu tartışmaları yeniden ısıtıyor Cumhurbaşkanı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU