Deniz Zeyrek: Milletin dili küfür müdür?

Zeyrek, AK Partili bir ismin kendisine “Milleti bu seviyede göstermek doğru değil. Kim veriyor bu akılları bilmiyorum ki? Partide de kimse tasvip etmiyor böyle çıkışları” dediğini yazdı

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılan kişilere yönelik söylediği “sürtük” ifadesini AK Parti’nin önemli isimlerinden birisiyle konuştuğunu yazdı. Zeyrek'in ismini paylaşmadığı AK Partiliye göre Erdoğan'ın bu tarz çıkışları parti içerisinde de tasvip edilmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deniz Zeyrek'in bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Telefonda kendi tabiriyle “eski AK Parti”nin önemli isimlerinden biri vardı. Kendisi Profesör aynı zamanda. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la geçmişte yakın görüşen, AK Parti'de önemli görevlerde bulunmuş bir isim. Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılan kadınlar için kullandığı “sürtük” küfrüne yönelik yazımı okumuş. Yorumlarıma katılıyormuş.

“Bu nasıl bir şeydir. Çok üzgünüm çok… Nereye gidiyoruz böyle?” diyerek doğrudan girdi söze… Entelektüel kapasitesine, hukuka ve adalete bağlılığına duyduğum saygıdan kendisine hep “Hocam” diye seslenirim. “Hocam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki konuşmasını dinlediniz mi? Savunmuş bu sözcüğü” dedim.

(Erdoğan şöyle demişti: “Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik.”)

Telefondan duyup hissedebildiğim bir ah çekti. “Sorma, çok üzgünüm. Milleti bu seviyede göstermek doğru değil. Kim veriyor bu akılları bilmiyorum ki? Partide de kimse tasvip etmiyor böyle çıkışları. Cenazeye gidiyorum, pazara gidiyorum. Etrafımızı sarıyorlar. Herkes şikayetçi” dedi. “İbrahim değildir her halde. O sevmez böyle şeyleri” diye devam etti. Kastettiği Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU