Ahmet Şık ile Aykut Küçükkaya arasında "Cumhuriyet" tartışması

Ahmet Şık’a, “Sarayın yalancı muhbiri, savcının yalancı tanığı” diye nitelediği Küçükkaya’dan yanıt geldi

Küçükkaya ve Şık. (Kolaj: Independent Türkçe)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile geçmişte çalıştığı gazete olan Cumhuriyet’in bir dönem genel yayın yönetmenliğini yapan Aykut Küçükkaya arasında tartışma çıktı.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, çıkaracakları basılı gazetenin genel yayın yönetmeninin eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın olacağını açıkladı. Bunun üzerine Ahmet Şık, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kararı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Akın Atalay ve Aydın Engin gibi isimlerle birlikte kendisinin de 18 ay boyunca yargılandığı ve çeşitli cezalara çarptırıldığı Cumhuriyet davasını hatırlatan Şık, şunları yazdı:

Cumhuriyet gazetesine yönelik kumpasta Alev Coşkun’la birlikte Sarayın yalancı muhbiri, savcının yalancı tanığı olup iş arkadaşlarını koltuk sevdası uğruna hapse gönderen Aykut Küçükkaya mı İpekçi, Emeç, Mumcu’nun ruhunun taşıyıcısı olacak?

15 kişiye 81 yıl ceza verilen dava devam ederken Cumhuriyet’in genel yayın yönetmenliği koltuğuna oturan ancak daha sonra gazetenin bağlı bulunduğu vakıf ile anlaşmazlıklar yaşayarak görevini bırakan Aykut Küçükkaya, Twitter’dan Şık’a yanıt verdi.

2017 yılında Cumhuriyet’te çalışırken ifadeye çağrıldığına dair bir belgeyi paylaşan Küçükkaya, şunları yazdı:

Değerli Kamuoyuna...

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Türk basın dünyasına yeni soluk getirecek günlük basılı gazeteyi bana emanet ettiğini dün açıkladı. Bu görevi büyük bir onurla, gururla yürüteceğim...

Mahiroğlu'nun açıklamasının ardından yıllardır yalan ve çamur çukurunda debelenen bir isim beni yine hedef aldı... Bugüne kadar kendisine hiç yanıt vermedim... Yanıt vermememin gerekçesi, "28 yıl emek verdiğim Cumhuriyet'teki tüm çalışma arkadaşlarımın çıplak gerçeği" bilmesiydi... Ancak 6 ay önce Cumhuriyet'ten istifa ettim... Ve artık yeni bir yola çıkıyorum... Bu yola çıkarken kimsenin 28 yıllık meslek hayatımı lekelemesine izin vermem...

AKP'nin, Saray'ın Cumhuriyet'e yönelik operasyonu Ekim 2016'da yapılmış, Cumhuriyetçiler o tarihte gözaltına alınarak tutuklanmıştı. O dönem Cumhuriyetçileri savunan avukatlardan dosyadaki belgeyi istemiştim, tüm kamuoyuyla bu belgeyi paylaşıyorum... Benim Cumhuriyet çalışanı olarak ifadeye çağrılmam 2 Ocak 2017 tarihidir. Ben ne kadar büyük bir insanım ki geçmişe zaman yolculuğu yaparak 2-3 ay önce gözaltına alınan, tutuklanan Cumhuriyetçileri hapse attırmışım!..

Bir siyasi parti liderini mezhebiyle gündeme getiren kişi yalanıyla yalnızlaşmaya mahkumdur!..

Aykut Küçükkaya

Küçükkaya’nın paylaşımı şöyle:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU