Kripto paralar için kritik viraj

26 Mayıs'ta 28 bin dolar sınırına kadar inen Bitcoin, 31 Mayısta 32 bin 375 dolara kadar çıktı. Ancak 5 günde yaşanan yüzde 15’lik artışın devamı gelmedi. Bitcoin yeniden 30 bin doların altını gördü. Peki Bitcoin'de dikkat edilmesi gereken seviyeler nere

Fotoğraf: AA

Kripto paralar da Türkiye’de yerleşiklerin en fazla ilgi gösterdiği ürünlerden. Ancak son 1 yıl içerisinde yüksek getiri hayaliyle kripto dünyasına adım atanlar henüz umduklarını bulamadılar. Özellikle kasım ayı başından sonra girenler için tam bir hayal kırıklığı yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“LUNA örneği bu piyasa için ne ilk ne de son olacak. Dolayısıyla yatırımcıların kripto paralara yatırım yaparken hep bu riski göz önünde bulundurmaları gerekiyor” diyen DÜNYA editörü Ufuk Korcan, şunları yazdı:

Kriptolar yatırımda gayrimenkulü geçti

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs’ın sigortacılarla yaptığı anket, kripto varlıklara artan ilgiyi ortaya koydu. 26 trilyon dolarlık piyasasının yarısını temsil eden 328 finans yetkilisinden oluşan katılımcılar üzerinde yapılan ankette yüzde 6‘lık kesim kripto paralara yatırım yaptığı ve yatırım yapmayı düşündüklerini belirti.

Bitcoin'de bu seviyelere dikkat

Bitcoin her ne kadar inişli çıkışlı bir fiyat seyri de yaşasa uzun vadeli bakıldığında 9 Mart 2020 haftasında başlayan uzun vadeli yükseliş trendi üzerindeki hareketini sürdürüyor. Bu trendin destek noktasının altına geçtiğimiz haftalarda birkaç kez sarkıldı. Ancak bu trendin altında haftalık kapanış yapılmaması trendin hala etkin olduğunu gösteriyor. Bu hafta için bu trendin destek noktası 28 bin 800 dolar seviyelerine denk geliyor. Bu noktanın üzerinde kalındığı sürece uzun vadeli yükseliş trendinin etkin olacağı söylenebilir. Ancak bunun yanından parite hala kısa vadeli düşüş trend çizgilerinin altında seyrediyor. Bu da aşağı yönlü risklerin devamı anlamına geliyor. Bu sebeple düşüş trendinin bir an önce kırılması lazım. Bunun için ise 37 bin 950 dolar seviyesinin hacimli bir şekilde kırılması şart.

Ethereum 1700 dolarda tutunmalı

Ethereum 1700 dolar seviyesi üzerinde tutunma çabasında. Bu nokta oldukça kritik. Çünkü bu seviyenin altına inilmesi ilk aşamada 1530 sonrasında ise 1300 dolar desteklerinin test edilme riskini beraberinde getirebilir. Ancak paritede bu seviyelere gelinse bile 9 Mart 2020 haftasında başlayan yükseliş trendi üzerinde olduğu unutulmamalı.

Yazının tamamı için

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU