Canan Kaftancıoğlu "SaBıKa Holding Broşürü" gerekçesiyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duruşma sonrası yaptığı açıklamada "Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar" dedi

Fotoğraf:AA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin hazırladığı Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' borüşürü paylaşımı nedeniyle hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis isteniyordu.

Duruşmada söz alan Kaftancıoğlu "Sözkonusu tweette partimizin saha çalışmasını paylaştım. Bu memlekette hakaret edenleri biliyoruz ama bu tweetin neresinde cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine hakaret var?" diye sordu.

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

Parti çalışması yapmak hakaret değildir. Suç istediğimi düşünmüyorum. CHP olarak siyasi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bundan sonrada devam edecek. Mütalaaya karşı beraatimi istiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının davaya katılma talebinin kabul edilmesine karar veren mahkeme kısa bir aradan sonra Canan Kaftancıoğlu'nun beraatine hükmetti.

"CHP olarak bizler hakikati söylemek zorundayız"

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, "Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar. Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumunda ve zorundayız" dedi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Merkezi tarafından, 'paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği' ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşür hazırlanmıştı.

15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, CHP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi şüpheli olarak yer aldı. 

Erdoğan, İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Binali Yıldırım ile Egemen Bağış, Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan, Esat Toklu, Tekmen Savaş Nemli, Hasan Yılmaz, İsmail Demir ve Korkmaz Karaca ise iddianamede mağdur sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, adı geçen mağdurların onur, şeref ve saygınlığının zedelendiği öne sürülmüştü.

Broşürü sosyal medya hesabından, "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dava açılmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU