Rus devlet televizyonu sunucusu: 3. Dünya Savaşı fiilen başladı

Sunucu Skabeyeva, "Belki de Rusya’nın Ukrayna’daki özel operasyonunun artık sona erdiğini kabul etmenin zamanı geldi. Gerçek bir Üçüncü Dünya Savaşı başladı" yorumunda bulundu

Rossiya-1’de 60 Minutes isimli programın sunucusu Olga Skabeyeva / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Rusya’nın devlet televizyon kanalı Rossiya-1’de 60 Minutes isimli programın sunucusu Olga Skabeyeva, Rusya’nın Ukrayna’daki "özel operasyonunun" sona erdiğini ve Üçüncü Dünya Savaşı'nın fiilen başladığını savundu.

Daily Beast’in haberine göre, bazıları tarafından "Putin’in kuklası" olarak adlandırılan Skabeyeva dünkü programında şunları söyledi:

Belki de Rusya’nın Ukrayna’daki özel operasyonunun artık sona erdiğini kabul etmenin zamanı geldi. Gerçek bir Üçüncü Dünya Savaşı başladı. Sadece Ukrayna’yı değil, bir bütün olarak NATO’yu silahsızlandırmak zorunda kalıyoruz. Neden bundan bahsediyorum? Donetsk’i vuran saldırı Amerikan yapımı M777 obüsleriyle gerçekleştirildi.

Skabeyeva, söz konusu programında Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi’nden Vladimir Avatkov ve Rus milletvekili Oleg Matveychev’i ağırladı.

Avatkov, Skabeyeva’nın sözlerini şöyle yorumladı:

Üçüncü Dünya Savaşı’ndan, ABD ve Polonyalıların Ukrayna topraklarında nasıl davrandığından bahsettiniz. Aslında, özel askeri operasyona müdahale etmeye çalışan herkesin ağır bir bedel ödeyeceğini söyleyen Vladimir Putin’in sözlerini hatırlamamız gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Skabeyeva ise Avatkov’a şu yanıtı verdi;

Vladimir Putin’in bu sözlerini asla unutmuyoruz ve çok sayıda insan Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki özel operasyonuna müdahale etmeye çalışıyor. Onlarla yüzleşmek için harekete geçmemiz gerektiği ortada. Ancak nükleer saldırı olmadan nasıl hareket edebileceğimizi henüz çözemedik.

Milletvekili Oleg Matveychev ise, “Polonya Ukrayna’ya müdahale ederse, mevcut sınırları değersiz olacaktır” dedi.

Ancak Skabeyeva onun sözünü keserek, “Sadece Polonya’dan değil, İngiltere ve ABD’den bahsediyordum. Hepsi sıraya girdi” ifadelerini kullandı.

Bazı askeri uzmanlar, Polonya’nın Rusya’nın yakında yöneleceği ve işgal edeceği ilk ülke olmasını bekliyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, Polonya’nın Ukrayna’nın batısındaki toprakları ele geçirmek için harekete geçtiğini iddia ederek, ismi açıklanmayan birçok ülkeyi Ukrayna’yı parçalamak için aktif olarak çalışmakla suçladı.

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Şamanov ise, Rusya’nın ‘bölgesel genişlemeyle’ inşa edildiğini söyleyerek, Polonya’nın Rusya’nın ana rakiplerinden biri olarak kabul edildiğini ekledi.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU