ABD Ordusu "uzaylı avcılarını" uyardı: 51. Bölge'yi basmaya gelirseniz karşınızda bizi bulursunuz

ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü: Hava Kuvvetleri, Amerika'yı ve varlıklarını korumak için her zaman hazırdır

Komplo teorisyenleri 51. Bölge’de, yakalanan UFO'ların veya uzaylı kalıntılarının tutulduğunu düşünüyor (Facebook)

ABD Hava Kuvvetleri, Nevada Çölü’ndeki çok gizli Amerikan askeri üssünü “uzaylıları görmek” için basmayı planlayan bir milyondan fazla kişiye karşı sert bir uyarıda bulundu.

Bir milyonu aşkın kişi, dünya dışı yaşam komplo teorisyenlerinin uzun zamandır takıntılı olduğu üsse girmek için “51. Bölge’yi basın, hepimizi birden durduramazlar” adlı etkinliğe katılacağını bildirmişti. 

Üssün yüksek güvenliği ve korunaklılığı göz önüne alındığında Facebook’ta düzenlenen ve 20 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan etkinliğin şaka olduğu düşünülüyor.

Organizatörler şu ifadeleri kullanıyor:

Onların mermilerinden daha hızlı hareket edebiliriz. Haydi uzaylıları görelim.

Ancak ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü Laura McAndrews olası izinsiz girişe karşı uyarı yaptı.

McAndrews, “(51. Bölge) ABD Hava Kuvvetleri için açık bir eğitim alanı ve Amerikan silahlı kuvvetlerini eğittiğimiz alana girmeye çalışan herhangi bir kişiyi vazgeçiririz” dedi. 

“ABD Hava Kuvvetleri, Amerika'yı ve varlıklarını korumak için her zaman hazırdır” diyen McAndrews yetkililerin olası davetsiz misafirlere nasıl tepki vereceği konusundaysa detay vermedi.

 

facebook.jpg
Facebook'ta düzenlenen "51. Bölge'yi Basın" etkinliği (Facebook)

 

Etkinlik açıklamasında, “51. Bölge Uzaylı Merkezi turistik alanında buluşacağız ve girişimizi koordine edeceğiz. Eğer beraber ‘Naruto gibi’ koşabilirsek mermilerinden daha hızlı hareket edebiliriz. Haydi uzaylıları görelim” ifadeleri yer alıyor. 

“Naruto koşusu” kolların geriye ve başın öne doğru uzandığı, Japon mangasından ilham alan koşu stiline bir referans. Japon anime dizisi Naruto'daki başkarakter Naruto Uzumaki'nin koşu stilinden esinleniyor. 

Komplo teorisyenleri uzun zamandır ABD hükümetinin 51. Bölge’de uzaylılar ve UFO'lar hakkında gizli bilgiler sakladığına inanıyor, yakalanan UFO'ların veya uzaylı kalıntılarının ve uzaylı teknolojisinin burada tutulduğunu düşünüyor. Ancak ABD hükümeti bu tür nesnelerin varlığını kesin olarak reddediyor.

1996 yapımı uzaylı istila filmi Independence Day’de uzaylı test laboratuvarı olarak yer alan üssün asıl işlevi hala bilinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

On yıllardır komplo teorilerinin odağındaki üs 2013’te, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası’na dayanan 2005’deki talebin ardından askeri bir üs olarak açıklanmıştı.

Üssün çevresinde silahlı güvenlik güçleri sürekli olarak devriye geziyor. Üs ayrıca kapalı devre kamera sistemi ve hareket sensörlü kameralarla da izleniyor. Üssün etrafındaki işaretlere göre davetsiz misafirler “ölümcül müdahaleyle” karşı karşıya kalabilir.

Komplo teorisyenleri bölgenin sık sık UFO’ların görüldüğü bir yer olduğunu iddia ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU