Çiğdem Toker: Soylu hisselerini devretmiş

"Hisse devirleriyle birlikte, Soylu'nun şirketteki müdürlük görevinin de sona erdiği kayda geçmiş"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Engin Sigorta isimli aile şirketindeki hisselerini devrettiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toker’in bugünkü köşe yazısının “Soylu hisselerini devretmiş” başlıklı kısmı şöyle:

 Bu köşenin düzenli okurları, Türkiye Ticaret Sicili gazetesini izleyerek, kamuyu ilgilendiren, haber değeri taşıyan gelişmeleri paylaştığımızı bilir. Herkesin erişimine açık olan Sicil Gazetesi'ni son tarayışımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Engin Sigorta adlı aile şirketindeki hisselerini devrettiğini gördüm. Soylu, 13 Mayıs 2022 tarihli genel kurulda alınan karar ile 650 bin TL sermaye karşılığı 650 adet hissesini “hukuki ve mali yükümlülükleriyle” Engin Levent Soylu'ya; 455 bin TL sermaye karşılığı 455 adet hissesini ise yine hukuki ve mali yükümlülükleriyle Fatma Nur Eslem Soylu'ya devretmiş. Ticaret Sicil gazetesinin 26 Mayıs 2022 tarihli nüshasında yayımlanan söz konusu kararda; hisse devirleriyle birlikte, Soylu'nun şirketteki müdürlük görevinin de sona erdiği kayda geçmiş.

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Engin Sigorta'nın 57 kat büyüdüğünü iddia etmişti. CHP de sigorta şirketinin "kamu kurum ve kuruluşlarında sigortacılık yaparak kârını arttırdığı" iddiasını gündeme getirmişti.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU