Süleyman Soylu, TİP'li vekillere müdahale eden polislerin ödüllendirileceğini açıkladı

"Bu Polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK’dan Meclise giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz"

Kolaj: Independent Türkçe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gezi eylemlerinin 9. yılı dolayısıyla İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne (Boğaziçi Köprüsü) "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart asan TİP milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, milletvekillerine müdahale eden polisleri ise ödüllendireceklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, Gezi eylemlerinin 9. Yılında, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart astı.

Polisler, pankartın asıldığı sırada TİP milletvekillerine müdahale etti. Polisin iplerini kestiği pankart denize düştü. Müdahale sırasında Milletvekili Serra Kadıgil'in cep telefonunun denize düştüğü belirtildi.

Soylu: Polisler ödüllendirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TİP milletvekillerine müdahale eden polislerin ödüllendirileceğini açıkladı.

Soylu'nun paylaşımı şöyle:

Bu polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK'dan Meclis'e giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Erkan Baş: Savcılığa kadar gitmişken o kol kola olduğun çetelerle ilgili ifadeni de vermeni bekliyoruz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astıkları "Her yer direniş, her yer Taksim" yazılı pankartı keserek denize düşüren polisleri ödüllendireceklerini ve kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Erkan Baş, "Neymiş, beyefendi bizimle ilgili suç duyurusunda bulunacakmış. Vallahi hiç bekleme. Hiç bekleme Soylu. Hani hazır savcılığa kadar gitmişken o kol kola olduğun çetelerle ilgili ifadeni de vermeni bekliyoruz. Mafyadan ayda 10 bin dolar alan maaş alan o milletvekilini anlatacaktın ya savcıya, gitmişken onu da anlatıvermeni bekliyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU