Can Ataklı: Kaçacaklar sözünü, ilk kez Bahçeli söylemişti

"Erdoğan’ın sıklıkla söylediği gibi 'Neredeeeen nereye?' değil mi?"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Kaçacak” şeklindeki iddiayı ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiğini yazdı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelik “kaçma” iddiasının iktidara yakın medya tarafından “ilgi gördüğünü” söyledi:

Saray medyası Kılıçdaroğlu’nun “Kaçacaklar” sözünden hayli etkilenmiş görünüyor. Günlerdir Erdoğan’ın asla kaçmayacağını, buna karşı Kılıçdaroğlu’nun ne ilgisi varsa 15 Temmuz akşamı kaçtığını anlatmaya çalışıyorlar.

k5yazar-2.jpg
Küpür: Korkusuz

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Aslında saray yazarları bu sözü ilk kez Bahçeli’nin kullandığını biliyorlar mı acaba?” diye soran Ataklı, şunları yazdı:

“Kaçacak ya da yargılanacak” sözünü ilk söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli idi. Bahçeli 17 Mart 2015 günü Bursa’da yaptığı konuşmada Erdoğan’ın çizgiyi aştığını, çok tehlikeli bir kumar oynadığını ve Türkiye’yi uçuruma sürüklediğini söylemişti. Erdoğan’ın Anayasa suçları işlediğini belirten Bahçeli, “Erdoğan musibeti Türkiye’yi mahvın eşiğine getirmiştir. Erdoğan’ın despot ve diktatör tavırlarının toplumsal dip dalgayı tahrik edebilir. Böyle giderse Erdoğan’ın Tunus’un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali gibi ülkeden kaçması sürpriz olmayacaktır” demişti. Erdoğan’ın sıklıkla söylediği gibi “Neredeeeen nereye?” değil mi?

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU