Erdoğan: Biz birilerinin yaptığı gibi kamu görevlilerini tehdit ederek kendi siyasetçilerimize alan açmaya çalışmayız

Erdoğan, "Devlet geleneğimizin adabına aykırı bir söz söylememeye azami dikkat gösteriyoruz. İnsanları tehdit etmek ve iktidara direnmeye çalışmak faşist ve darbeci zihniyetin yansımasından başka bir şey değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştayın 160. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katılarak konuşma yaptı.

"Sayıştay'ın denetimi altına giren devlet bütçesi, 85 milyonun rızkından keserek kamuya aktardığı kaynaklardan oluşuyor" diyen Erdoğan, bu kurumun hukuk devletinin en temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Erdoğan, Sayıştay'ın kamu yönetim sisteminde kilit bir role sahip olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir kamu kurumunun rakibi ya da ikamesi değildir. Kendisi doğrudan hesap soran değil, hesap sorulmadan önceki çalışmaları yapan bir kurumdur. Sayıştay'ı 2006 ve 2010'da çıkardığımız kanunlarla daha da güçlendirdik" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan şöyle devam etti:

Şu günlerde akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek vardır. Türkiye'nin demokrasi sürecinde geçtiğimiz 20 yılda bir asırlık yol kat ettik. Dünyanın pek çok yerinde bize bu kadar kısa sürede bu kadar devasa atılımları nasıl gerçekleştirdiğimizi soruyorlar, heyetler göndererek kurumlar nezdinde incelemeler yaptırıyorlar. Sayıştay'ın icracı kurumlardaki denetimini sadece açık arama penceresinden bakarak yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak olumsuz kimi örneklerin ortaya çıkabildiğini de biliyorum. Hukukun değil de başka güçlerin işaretine göre çalışan her kurum eninde sonunda vesayet damgası yemeye mecburdur. 

"Devlet geleneğimizin adabına aykırı bir söz söylememeye azami dikkat gösteriyoruz"

İsim vermeden, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bürokratlara çağrı"sını da eleştiren Erdoğan, "Biz birilerinin sürekli yaptığı gibi hakim savcısından polisine kadar kamu görevlilerini tehdit ederek kendi siyasetçilerimize alan açmaya çalışmadık, çalışmayız. Devlet geleneğimizin adabına aykırı bir söz söylememeye azami dikkat gösteriyoruz. İnsanları tehdit etmek ve iktidara direnmeye çalışmak faşist ve darbeci zihniyetin yansımasından başka bir şey değildir. Ağzından çıkan sözden de haberi olmayan tipler ne bizim ne de kamu görevlilerinin muhatab değildir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU